Düzce Belediyesi “Sokağa çıkma kısıtlamasında sağlık çalışanlarının mağdur olmaması için otobüsler sağlık çalışanlarının hizmetinde olacak.” duyurusu yaptı. Ancak yasağın başladığı ilk gün birçok sağlıkçı toplu ulaşım hizmeti alamadıkları için mağdur oldu.

Düzce Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasında sağlık çalışanlarının ev ve işyerlerine ulaşmalarında sorun yaşamamaları için bir takım önlemler aldığını 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak, 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması süresince otobüsler sağlık çalışanlarının hizmetinde olacağını açıkladı.

Açıklamada Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün mesajına da yer verildi. Özlü mesajında "Koronavirüsle mücadele döneminin kahramanları olan sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız, bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarına hayırlı bayramlar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Ancak bu sabah haber merkezimizi arayan çok sayıda sağlık çalışanı şahsi araçları olmadığı için hastaneye toplu ulaşım hizmeti alarak gitmek zorunda olduklarını belirterek, sabah bu hizmeti alamadıkları için işe çok zor şartlarda gittiklerini söyledi. Çalışanlar öğle saatlerinde konuya ilişkin hastane önünde basın açıklaması yapacaklarını da ifade etti.