"Bina Risk Durumu Tespiti ve Uygulama Örnekleri" konulu Kentsel Dönüşüm Çalıştayı bugün Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Adnan Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı.
Vali Adnan Yılmaz, Düzce’nin çirkin yapılaşmalardan kurtulması ve estetik alanların oluşturulması gerektiğini belirterek, Düzce bütün illerden önce “ben varım demeli” dedi.

Yılmaz, “Söz konusu depremlerde yüzde 81’i hasar görmüş, iş yerlerinin yüzde 87’si hasar görmüş. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen 994 bina orta hasarlı, performansımızın iyi olmadığının açık bir göstergesi. Afetler oluşmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik mevzuat düzenlendi. Afet riski olanların dönüştürülmesi için bir kanun çıkartılmıştır bu bir devrimdir. Toplam 154 müracaat edilmiştir, 70’i il müdürlüğüne, 84’ü üniversitemize başvurmuştur. Çirkin yapılaşmalar ortadan kaldırılabilecek ve estetik alanlar oluşturulabilecek. Kentsel dönüşümle bu kanunlar standardı yüksek kentler hedef edilmektedir, finansal destekler sağlanmaktadır. Bu ilktir devlet ve milletin kucaklaşmasıdır. Çevre ve Şehircilik bakanlığı özel hesaptan kredi vererek yardım etmektedir. Deprem yaşayan bu güzel ilimiz, Kentsel Dönüşüme her ilden önce ben varım demeli.” Dedi.
Çalıştaya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Zekeriya Özok Kocaeli’de ki kentsel dönüşüm uygulama örneklerini, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar ise Düzce’de ki uygulama örneklerini anlattı. 

Haber: S.YANAR