Düzce’deki kurumları ve Roman vatandaşların yaşadığı mahalleleri ziyaret etmek amacıyla kente gelen Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı Düzce Romanlar Derneği Başkanı İhsan Gün ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarette Vali Dağlı’ya federasyon olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Çokyaşar, Roman vatandaşların mali işleriyle ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 9 milyon Euro destek sağladığını belirterek şunları söyledi:Özellikle kadın istihdamına ve gençlerin eğitimleriyle alakalı projelere destek verildi. Roman Derneği vatandaşları da güzel projeler hayata geçirmiş oldu. Düzce bizim için de bu anlamda çok önemliydi. Buradaki çalışmalarımız ve süreçleriyle alakalı sizi bilgilendirmek istedik.”

Çokyaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın sözleriyle valilerin Romanlarla ilgilenmesi gerektiği sözlerini anımsatarak şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı ile Çanakkale‘de büyük bir buluşma yaptık. Orada ‘Romanlarla alakalı tabanda bir sorununuz olduğunda siyasi partilerle veya siyasilerle değil; devletin valisi ile görüşün. Devletin valisi sizin haminizdir. Devletin valisi konuyu bilmelidir. Siz söyleyin, ilişkilerinizi anlatın, desteklerinizi isteyin, valiler gereğini yapacaklardır.”