1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Düzce’de gözler CHP ve MHP’ye çevrildi. Düzce’deki seçmen her iki partinin yarın sandıktan alacağı sonucu merakla bekliyor. Seçime Ak Parti’den en az bir milletvekilliği koltuğunu alabilme hedefiyle hazırlanan iki parti tüm matematiksel işlemlerini bu doğrultuda yaptı. 7 Haziran seçimlerinde aldığı sonuçla Düzce’de en iyi seçimini geride bırakarak Ak Parti’nin ardından ikinci parti durumuna yükselen CHP, 35 bin 256 oyla yüzde 16’lık bir orana sahip olmuştu. CHP 7 Haziran’da aldığı oy sayısını koruyarak bir milletvekilliği koltuğu için gereken artı 8 bin oyu almak için çalıştı.

30 Mart Yerel Seçimlerinde 37,7 ile Ak Parti’yi en çok zorlayan Milliyetçi Hareket Partisi, Düzce’de beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalmış, MHP 70 ilde oyunu artırmasına rağmen Düzce oy oranı düşen 11 il arasında yer almıştı. Sandıkta hiç ummadığı bir sonuç alan MHP Teşkilatı, erken seçime yeni bir seçim gözüyle bakarak yola çıktı ve 3 milletvekili adayının 3’ünü de değiştirdi. MHP’nin 1 Kasım hedefini ise 2.’lik koltuğunu CHP’den geri almak ve en az bir milletvekilliği kontenjanına sahip olmak şeklinde belirledi. 7 Haziran seçimlerinde 34 bin 460 oy alarak yüzde 15 oranına sahip olan MHP, mevcut oy sayısının üzerine çıkmak için çalışmalarını sürdürdü.

Her iki parti içinde kritik bir anlam taşıyan 1 Kasım seçimlerinden çıkacak sonuç, hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin yanıtı olacak.

Haber:Y.SEVER