Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Düzce Cam fabrikası önünde bugün grev başladı. Bir grup işçinin iddialarına göre yaklaşık 3.5 yıl önce fabrikada başlayan sendikalaşma süreci nedeniyle işveren, işçi çıkararak sendikalaşmayı durdurmak istedi.
 
14 yıldır Düzce’ye istihdam sağlayan ve binlerce kişiyi çalıştıran Düzce Cam Fabrikası’nın performans düşüklüğü gerekçesiyle 30’a yakın işçinin görevine son verdiği öğrenildi. Yaklaşık bin 600 çalışanı olan fabrikada, sendikalaşma sürecinde işten ayrılanlarla birlikte 80 kişinin grevde olduğu bilgisi edinildi.

Fabrika önündeki grevin ilk gününde işçilere Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş ve sendika yetkilileri ile Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez de destek verdi. Konuşmasında fabrikanın Düzce için önemli bir yatırım olduğunu ‘Kapanmasını istemeyiz’ vurgusu ile dile getiren Genel Başkan Bilal Çetintaş, "Biz işçinin ve emeğin savunucusuyuz, temsilcisiyiz. Biz düşünceyi tabandan alırız, işverenle görüşürüz. Biz fabrikaların verimli, kaliteli ürün çıkarması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.



Öte yandan Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren Düzce Cam fabrikasından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken fabrika yönetiminin sendikalaşma nedeniyle değil performans düşüklüğü gerekçesiyle 30 kadar işçilerle yolların ayırdığı yönünde bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi. Ayrıca sendika üzerinden milli sermayeye operasyon düzenlediği iddiaları da gündeme geldi. İddia olarak kulaktan kulağa yayılanlara göre; Düzce Cam’ın sektörde giderek büyümesini istemeyenler devreye farklı aktörleri sokarak yerli sermayenin önüne kesmek istiyor. 
 

 Haber: Sadullah ÜNSAL