Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il başkanı seçimlerinin de yapıldığı olağan kongresi Kızılay Düğün Salonu’nda çok sayıda partilinin katılımı ile  yapıldı.Kongreye delegelerin katılımı düşük oldu.

Kongreye, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Parti Meclisi Üyesi Mustafa  Özyurt, Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve partililer katıldı.

Delegelerin teklifi üzerine Kongre Divanı Başkanlığına seçilen CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl partililere hitaben yaptığı konuşmada, Ak Parti İktidarını eleştirerek, ülkenin önemli problemleri olduğunu, Ak Parti iktidarının vaatlerle umut aşılayarak bu noktaya geldiğini, ancak çözüm adına herhangi bir çalışma yapmadığını söyledi. Bingöl, İktidarın gerek kadrolaşmanın önünü açan, gerekse hayatı zorlaştıran yasalar çıkardığını, hak etmediği halde kazandığı avantajı kötü kullandığını dile getirdi.

Kongrede bir veda konuşması yapan CHP İl Başkanı Ahmet Ölmez,  28 Ağustos 2005 tarihinde göreve gelirken önüne koyduğu iki hedefin, CHP’yi Düzce’de bir basamak yukarı çıkarmak ve Düzce’de depremden sonra ortaya çıkan sorunlara çözüm arama olduğunu, ne kadar başarılı olduğunu partililerin takdir etmesi gerektiğini söyledi. Ölmez, bundan sonra partinin il başkanı olarak değil bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

CHP il Sekreteri Cengiz Aydın’ın faaliyet raporunu okumasının ardından gidilen seçimde, toplam 107 kişiden oluşan  delegelerin 79’u oy kullanırken katılımın düşüklüğü dikkat çekti. Kullanılan 69 oy geçerli kabul edilirken, geçerli oyların 59’unu alan Zekeriya Tozan CHP Düzce İl Başkanı olarak seçildi.