Düzce Belediyesi’nin  21 Temmuz günü 27 olan belediye sayısı 54’e ulaşıyor. Belediye sınırları, bir yandan  coğrafya olarak, bir yandan nüfus artışı açısından, diğer bir yandan ise sorunları ile birlikte büyüyor.

22 Temmuz seçimleri arifesinde 27 mahallesi olan Düzce Belediyesi, özellikle şehrin dış mahalleleri ve Yenikent’ten gelen hizmet taleplerini karşılamakta  güçlük çekiyordu. Yenikent ve Düzce Merkez arasında kalan köylerin şehrin imar ve altyapı açısından  bütünleşmesini engellemesi nedeniyle arada kalan 15 köyde  22 Temmuz genel seçimleri ile birlikte belediyeye katılım ile ilgili bir referandum yapıldı.

Referandumun sonucuna göre dokuz köy merkeze katılmayı kabul ederken, altı köy de red oyu kullandı. Bu referandumun ardından Düzce Belediyesi’nin mahalle sayısı  36’ya yükseldi. Belediye arada kalan mahallelerde bazı hizmetlere henüz başlamışken, Konuralp’in ve  11 mahallenin daha merkeze katılması ile ilgili olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 11’inci maddesine dayanarak İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

 Dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararname ile ilk yerel seçimde belediye sınırları içine alınacak olan 11 köy ile birlikte bu sayı 47’ye yükselecek. Konuralp’te bulunan Çiftepınarlar, Şehit Bayram Gökmen, Terzialiler, Şehit Murat Demir, Şehit Hüseyin Kıl, Şehit Kemal Işıldak mahallelerinin de Konuralp’in tüzel kişiliğinin kalkmasının ardından Düzce Belediyesi’ne bağlanması ile birlikte mahalle sayısı 53’e yükselmiş olacak.

Konuralp’in 21 Ekim tarihinde cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili referandum sırasında Beçiyörükler köyünün büyük bölümünü sınırları içine alması nedeniyle bir mahallesi daha olduğunu kabul edersek, temmuz seçimlerinin üzerinden bir buçuk yıl geçmeden mahalle sayısı 54’e yükselerek  tam ikiye katlanmış olacak.

Mahalle sayısının tam iki katına çıkmasının, belediyenin hizmetlerinin daha geniş bir alana yayılması nedeniyle  şikayetleri de arttıracağı değerlendirmesi yapılıyor.