Yaşadığı çeşitli sorunlar nedeniyle intiharı seçen vatandaşların sık sık haberlere konu olduğu Düzce'de, bu önemli toplumsal sorunun çözülmesi amacıyla Valilik başta olmak üzere tüm ilgili kurumlar tarafından çalışmalar yürütülüyor. Kimisi yüksek bir yerden atlayarak, kimisi kendisini asarak, kimisi ilaç içerek, kimisi ise silahla intihara kalkışması sonucu hayattan kopuyor.
Tüm dünyada büyük bir halk sağlığı sorunu olan ve istatistiklere bakıldığında kış aylarından çok ilkbahar ve yaz aylarında görülen intihar nedeni ile daha fazla canlar kaybedilmemesi için mücadele artarak devam ediyor.

İnsan hayatını tehdit eden intihar olgusu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü olarak ilan edildi. Bu önemli gün dolayısıyla Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayımlanan mesajda, toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi.
 
"Kendisine yönelik bir saldırganlık halidir"
Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Dünya İntiharı Önleme Günü, her yıl intihar sonucu yitirilen yaşamlara, intiharın yıkıcı etkilerine ve intihardan etkilenmiş hayatlara odaklanma imkanı sunarak, toplumsal duyarlılığı arttırmak için fırsat sunmaktadır. İntihar, psikolojik olarak rahatsız olan kişinin istemli olarak yaşamına son vermesi olup kendisine yönelik bir saldırganlık halidir. Bu nedenle, intihar olayı bir düşünce, bir eğilim ya da bir girişim sonucu ortaya çıkmaktadır. Toplumun sosyal ve ekonomik yapısının önemli göstergelerinden biri olan intihar; çeşitli psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel faktörlerin etkisinde olan çok değişkenli bir olaydır. Bu nedenle, intihar stres yaratan yaşam koşullarına karşı tepki veren normal kişilerden, aşırı ruhsal rahatsızlıkları olan hastalara kadar geniş bir kitlede görülebilmektedir."

Haber:C.ÜSTÜNER