Her seçim öncesinde kurdukları 'Seçim Güvenliği Merkezi' ile seçim güvenliğine katkıda bulunmayı amaçlayan Ankara Barosu, 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda ilk kez hayata geçirdiği "Her Okula Bir Avukat" Projesi'ni Türkiye'ye yayma kararı aldı. Sensiz Olmaz Hareketi ile birlikte ortak bir çalışma yürüten Ankara Barosu, diğer illerde de hayata geçirilmesi için 78 baro başkanına mektup göndererek, projeye dahil olmaya davet etti.

Bu çağrıya olumlu yanıt veren Düzce Barosu Başkanı Azade Ay'ın da aralarında bulunduğu 15 barodan temsilciler 17 Mayıs Perşembe günü Ankara Barosu’nda bir araya geldi. Ankara Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Aydın, Adana, Gaziantep, Düzce, Bilecik, Trabzon, Ordu, Amasya, Şanlıurfa ve Denizli barolarının başkanları ya da temsilcileri hazır bulundu. Toplantıya ilişkin Düzce Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda seçim güvenliği eğitiminin nasıl yapılacağı; hangi illerin seçim güvenliğinde şaibelerin daha çok yaşandığı ve her okula bir avukat görevlendirilmesinin yöntemleri tartışıldı. 22 Mayıs Salı günü ikincisi İstanbul'da yapılacak toplantı ile, tüm baro başkanlarına Seçim Güvenliği Eğitimcileri Eğitimi verilmesi ve bu suretle baro başkanlarının kendi illerinde meslektaşlarının eğitimine katkıda bulunması; seçim güvenliği konusunda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki tüm barolara ve meslektaşlara destek olmak ve ortak yapılabilecek çalışmalar için 29 Mayıs’ta Diyarbakır'da yine tüm baro başkanları ile toplantı yapılarak seçim güvenliğinin birlikte sağlanması konusunda destek olunması kararlaştırıldı." 

Haber: C.ÜSTÜNER