Vali fidan: “karanlık yüzünü bir kez daha çıktı”

Vali Ali Fidan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek “Ülkemizin istikrarını, huzur ve güven ortamını bozmayı amaçlayan bu hain eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırı, terörün;  dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin, tüm insanlığı ve masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.   Bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Keleş: “ Manidar”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 36 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan terör saldırısı hakkında bir mesaj yayınlayarak saldırının dış ilişkilerin normalleştiği dönemde yapılmasının manidar olduğuna dikkat çekerek “İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bombalı ve silahlı terör saldırısı sonucu 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği, önemli ölçüde başarı sağladığı ve milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği, ayrıca komşularımızla normalleşmenin başladığı bir dönemde böylesine alçakça bir terör saldırısının gerçekleştirilmesi manidardır. Alçakça gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Rektörlük: “insanlık dışı”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısıyla İlgili yayınladığı  kınama mesajında  “İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yaşamını yitiren ve yaralanan yurttaşlarımızın yakınlarına ve Milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.Düzce Üniversitesi olarak; Ülkemizin huzurunu, refahını ve güvenliğini hedef almak suretiyle insanlık dışı bu terör eylemlerini gerçekleştiren, destekleyen ve zemin hazırlayanları şiddetle kınıyor ve lanetliyor; terörist faaliyetlerin hiçbir zaman hain amaçlarına ulaşamayacağını yüksek sesle vurguluyoruz."denildi.

Dilber; “kahpece saldırı”

Düze Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.İstanbul'da meydana gelen vahim saldırıyı şiddetle kınadığını ve terörü lanetlediğini ifade eden Baro Başkanı Ali Dilber, ülkenin bu kaos ve kargaşa ortamından biran önce çıkması gerektiğini belirtti. Türk Milleti'nin yüreğini yakan bu elim hadiseyi nefretle karşıladıklarını ifade eden Başkan Dilber, masum insanların canlarına acımasızca kasteden ve milletin birlik beraberliğini hedef alan ve huzuru sabote etmeye yönelik gerçekleştirilen kahpece düzenlenen saldırının kaos ve kargaşa amaçlı olduğunun altını çizdi. Dilber, "Mübarek Ramazan ayın içinde, bayrama yakın İstanbul'da meydana gelen olay, yüreklerimizi dağladı. Ancak milletçe birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahü tealadan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Yemenici: “kanlı yüzlerini bir kez daha gösterdi”

Akçakoca  Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,  İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Mesajında şu ifadelere yer verdi “Birkez daha alçak terör örgütlerinin haince saldırısına şahit olduk. Çoluk ve çocuk gözetmeksizin gözlerini kan bürüyen caniler İstanbul'da kanlı yüzlerini bir kez daha gösterdi. Bu elim saldırı neticesinde birçok vatandaşımız da canlarını kaybetti. Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyorum. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum” diye belirtti.

Keskin, “Normalleşmeyi İstemiyorlar”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen silahlı ve bombalı saldırı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Terörle mücadele konusunda son aylarda başlatılan operasyonların sonucunda özellikle PKK terör örgütünü bitirme noktasına getirdiklerini kaydeden İl Başkanı Hikmet Keskin, Türkiye’nin normalleşmesini istemeyen güçlerin, farklı şekillerde hain emellerine ulaşmak için çaba sarfettiğini kaydetti. Keskin mesajında; “Türkiye’nin son bir hafta içinde dış politikadaki temasların olumlu sonuçlar doğurması ile normalleşen ülke gündemini yeniden terör belası ile meşgul etmek isteyen şer odakları, Atatürk Havalimanında 41 kişinin hayatını kaybetmesine ve 239 kişinin de yaralanmasına neden olmuştur. Ülkemizin birlik, beraberlik ve geleceğine dair yapılan bu insanlıktan nasibini almamış terör eylemlerinin bertaraf edilmesi için güvenlik güçlerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Hiçbir terör örgütü ya da onun arkasındaki odaklar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerinde bulundu.

Tozan: Ülkemizin başına Işid belasını musallat edenler, sorumluluktan kaçamazlar

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, kınama mesajında “Ülkemizde maalesef insanlar artık bombaların patlamasına alıştırılmış, sindirilmiş, yapaylaşmış bir durumdadır. Yeni Türkiye naraları atan zihniyet geçen sene temmuz ayından bu yana 10 ayrı yerde kitlesel katliam derecesinde patlamalar olmuş, Yeni Türkiye dedikleri andan itibaren ülkede kan ve gözyaşını çoğaltmaktan başka bir şey yapmamışlardır. Millet olarak bu acı günleri mutlaka geride bırakacağız. Yaşanan bu  vahim tablonun yayın yasakları ile milletimizden gizlenmesi doğru değildir. Ülkemizin başına Işid belasını musallat edenler, sorumluluktan kaçamazlar. Eskiden Ramazan ayında sadece iftar topu patlardı, şimdi ise bombalar patlamaktadır. Bir ülkenin, en güvende hissettiği yerlerinin başında, ulaşım hatları; bunların içinde de hava alanı gelmektedir. Bu terörist eylem ise ülkenin güvenliği acısından büyük bir güvenlik zafiyeti demek az kalır. Kalaşnikoflu caniler patlayıcılar ile havalimanına saldırı düzenliyor ve hükümet yetkilileri güvenlik zafiyeti olmadığını söylüyor. Yabancı büyükelçilik görevlileri, kendi milliyetlerine ait yaralıların olup olmadığını basından öğrenmeye çalışıyor. ABD birkaç gün önce Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını havalimanlarından uzak durması konusunda uyarıyor, MİT ortada yok. İçişleri bakanı konu ile ilgisi yokmuş gibi bir tek açıklama yapmıyor ve hala o koltukta oturmaya devam ediyor. Düzce AKP il başkanı 1 gün önce ''Terörün belini kırdık’ ‘diye açıklama yapıyor, sonuç ortada.Türkiye'nin "Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme “ye (Ottawa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasa, 12 Mart 2003 tarihinde TBMM'de kabul edildi.Bakanlar Kurulu'nun (59. Hükümet) 28 Mart 2003 ve 2003/5427 Sayılı Kararı ile Sözleşme onaylandı. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004'te yürürlüğe girdi. Özetle AKP döneminde sınır güvenliği kalmamıştır. Hükümeti mülteciler ve sınır güvenliği konusunda derhal önlemler almaya davet ediyoruz.Çözüm TBMM dir. Terörün önlenmesi konusunda CHP her türlü katkıyı vermeye hazırdır.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye Terörle Teslim Alınmaya Çalışılıyor

“Türkiye Terörle Teslim Alınmaya Çalışılıyor” diyen Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yayınladığı mesajda “Korkmuyoruz .Amerika kaybediyor. Türkiye Kazanacak.  “Türkiye’nin  Rusya ile teröre karşı işbirliği yapmasına, Amerika bomba patlatarak cevap vermiştir. Bu bir vatan savaşıdır. PKK,PYD,İŞİD adı ne olursa olsun hepsi Amerika’nın yetiştirip beslediği piyonlardır. Bugün Suriye’nin kuzeyinde ABD ve İsrail sözüm ona bir Kürt koridoru açarak ülkemizi bölme hesaplarını sürdürüyor. Esat iktidarını deviremeyen, İran’a diş geçiremeyen ABD bölgede inişe geçmiştir. Türkiye’de bölücü PKK terörüne karşı kararlı mücadele verilmesi, Türkiye’nin Rusya ve komşu ülkelerle işbirliğine yönelmesi ABD ve İsrail’i rahatsız etmiştir. Bombayı kim patlatırsa patlatsın, düğmeye basan el ABD’nin elidir. Ne Yapmalı; Madem bizi korkutmak, istiyorlar biz de korkmayacağız. ABD, İsrail korksun. Türkiye, hızla bölge ülkeleriyle teröre karşı işbirliğini hayata geçirmeli. Kandil beyaz bayrağı asıl o zaman çekecektir. Türkiye derhal  Irak, İran, Suriye ve Rusya ile anlaşma  ve işbirliğini hızlandırmalı. Türkiye bu işbirliği ile  sınırlarını ve vatandaşlarını korumaya aldığında terörün kökü kazınmış olacaktır. Milletimizin ABD terörüne karşı birlik ve kararlılık göstermesi  şarttır. Milletimizin Başı sağ olsun


haber;S.KAŞKIR