Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde yapımı tamamlanan ve toplam maliyeti 7,7 milyar lira olan 375 projenin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Ankara'da düzenlenen törende Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Düzce'de tamamladığı 4 tesis de hizmete sunuldu. Toplam yatırım bedeli yaklaşık 22,5 milyon TL olan DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Düzce'de yılda 5 milyon metreküp içme suyu temin edileceği bildirildi.  Bunun yanı sıra 12 yerleşim yeri ile 17.000 dekar arazinin de taşkın zararlarından korunacağı kaydedildi.

"Şehirlerimize, ülkemize hayırlı olsun"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki "Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Açılışını yaptığımız 7,7 milyar yatırım bedeli olan 375 eserin milletimize, şehirlerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu eserlerin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen, bakanlığımızdan müteahhitlerimize, mühendislerimizden işçilere kadar herkese gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Düzenlenen törenle 77 baraj, 32 gölet, 139 sulama tesisi, 21 içme suyu temin tesisi, 1 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 74 grup taşkın koruma tesisi, 4 ulaşım tesisi, 12 grup ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti, 4 erozyon, sel ve çığ modelleme tesisi, 9 grup tabiat turizmini geliştirmek için milli park ve tabiat parklarında altyapı ve tanıtım merkezleri, 2 grup meteoroloji tesisi hizmete sunuldu.

Haber: C. ÜSTÜNER