MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 1999 yılında Gölcük ve Düzce merkezli depremler sonrasında, şehirlerin yeniden inşası, depremzedelere yeni konutlar inşa edilmesi gibi kalemler dahil olmak üzere, her türlü zarar ve ziyanın tazmini ve deprem sonrası yaraların sarılması amacıyla, toplam ne kadar para harcandığını sordu.
MHP'li Uzunırmak, önergesinde, 1999 Gölcük ve Düzce depremleri sonrası yaraların sarılması amacıyla harcanan paraların ve toplanan vergilerin, 2001 ekonomik krizine etkisini ve dolayısıyla Türk ekonomisine maliyetinin hesaplanması amacıyla TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şu soruları yanıtlanmasını istedi: "17 Ağustos 1999'da yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremde, Gölcük, Kocaeli, Karamürsel, Yalova, Adapazarı, Düzce İstanbul, Bolu ve bu illerin çevresindeki ilçe, kaza ve köylerde kaç kişi ölmüş, kaç kişi yaralanmış, kaç konut yıkılmış veya hasar görmüştür? Ülke nüfusunun yüzde kaçı, deprem bölgesinde oturmakta idi?
12 Kasım 1999'da Düzce merkezli yaşanan 7.2 şiddetindeki ikinci depremde, kaç kişi ölmüş, kaç kişi yaralanmış, kaç konut yıkılmış veya hasar görmüştür?
Bu depremler nedeniyle, o bölgedeki sanayi üretiminde düşüşler yaşandı mı? Bu depremler nedeniyle, kaç sanayi tesisi olumsuz etkilendi? Bunlardan başlıcaları hangileriydi?
Türkiye'deki sanayi üretimi ile ticaretin yüzde kaçı, bu depremlerde hasar gören bölge sınırları içerisindeydi?
Depremler öncesi, 1997 ve 1998 yıllarında o bölgede vergi tahakkuk ve tahsilatı iller itibarıyla ne kadardı? Depremin yaşandığı 1999 yılı ile sonraki 2000 ve 2001, 20002 ve 2003 yıllarında, o bölgeden tahsil edilen vergi toplamı ne kadar oldu? Rakamları, illere göre yıllar itibarıyla verir misiniz?
1999 yılında Gölcük ve Düzce merkezli depremler sonrasında, şehirlerin yeniden inşası, depremzedelere yeni konutlar inşa edilmesi gibi kalemler dahil olmak üzere, her türlü zarar ve ziyanın tazmini ve deprem sonrası yaraların sarılması amacıyla, toplam ne kadar para harcanmıştır?"