Çoğu insanın çözmek için saatlerce uğraştığı zeka küplerini 15 saniye gibi kısa sürede çözen, bazen su altında bazen ayağıyla yaptığı şovlarıyla yıldızı parlayan Yetenek Sizsiniz Türkiye ikincisi Emre Erdin, program yapımcısı Acun Ilıcalı’nın desteği ile Düzce Doğa Koleji'nde eğitimine devam ediyor.

 

 


Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin 5. sezonun sonunda yarışan Erdin, gösterdiği her performansta jüri üyelerinin ağzını açık bırakmayı bildi. Zor beğenmesiyle tanınan programın yapımcılığını da üstlenen Acun Ilıcalı'yı çok etkileyen Emre Erdin yarışmada 2. olsa da eli boş dönmedi ve ailesiyle Survivor’ın çekildiği Dominik’te 1 hafta tatil yaptı. Erdin'i sadece tatille ödüllendirmeyen Ilıcalı ayrıca eğitim masraflarını da karşıladı ve “Acun Medya”da da iş vaadinde bulundu.


Okulunda ziyaret ettiğimiz Erdin’le kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Doğa Koleji lise öğrencilerinin T-MBA Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine adaylığını koyan 9-A sınıfı öğrencisi Erdin bugünlerde yoğun bir seçim maratonu içinde…


BAŞARILI OLMAYI BEKLEMİYORDUM


Zeka küpü ile tanışması ve yarışma serüvenini dinlediğimiz Erdin, “Rubik Küp” olarak adlandırılan oyuncakla okul servisinde arkadaşlarının vasıtasıyla tanışmış. Zamanla kendini geliştiren Erdin, yarışmaya katıldığında gerek ailesi gerek arkadaşlarının bu kadar başarılı olacağını tahmin etmediğini anlattı.


Erdin, “Yarışmada bu kadar başarılı olacağımı tahmin etmiyordum. Oradaki atmosferi merak ettiğim için katıldım. İlk başta arkadaşlarım elenirsin diyordu. İlk turu geçince destekleri de arttı. Ailem de zeka küpüyle ilgilenmeme sıcak bakmadı. Yarışmadan sonra fikirleri değişti.” diye konuştu.


İKİNCİYE ÖDÜL YOKTU


Yarışmada ikinciye ödül olmamasına karşın Acun Ilıcalı’nın kendisi ve ailesini tatile gönderdiğini dile getiren Erdin, okulla yaşadığı sıkıntılar sonrası da yine yardımlarını esirgemediğini belirtti.

Erdin “Yarışmada ikinciye normalde ödül yoktu. İlk etapta beni ve ailemi Survivor çekimlerine gönderdi ve 1 hafta tatil yaptık. Okulla ilgili problemlerin olduğunu duyunca devreye Doğa Koleji girdi. 4 yıllık masraflarını karşıladı. Yine okul bitince de acun beyin şirketinde işe başlayacağım. Gelecekle ilgili normalde bir hedefim yoktu. Ancak yarışmadan sonra medya sektöründe kalmaya karar verdim.” dedi.

 


DİŞE DİŞ SEÇİM


Erdin’le meclis başkanlığı seçimlerini de konuştuk. Erdin ve Rakibi Berkin Başaran, Okulun dört bir yanına seçim afişleri ile süslemiş. Erdil, yarışmaya katılmanın avantajını kullanarak afişlerde başta Acun Ilıcalı olmak üzere jüri üyeleri ile çekilmiş fotoğraflarını kullanırken, Berkin Başaran’ın sloganı ise “ benim diğerlerinden tek farkım söylediklerimi lafta bırakmayacağım”…

 



SADECE DOĞA KOLEJİ’NDE


Centilmence seçimleri yürüten iki rakibin arkadaşlarına vaatleri de büyük… Emre Erdin arkadaşlarına film stüdyolarına geziler, ünlülerle söyleşiler vaat ederken, Ereğli’de oturan ve Düzce’de yatılı okuyan Berkin Başaran ise memleketine teknik ve turistik geziler planlıyor.



T-MBA Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri hakkında bilgiler veren rehber öğretmen Hakan Güler ise, sadece Doğa Kolejlerinde yapılan bu seçimlerle öğrencilerin girişimcilik ve idarecilik vasıflarının geliştirildiğini dile getirdi.

 

Haber: S. Kaşkır