Düzce Belediyesi tarafından 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile ilgili belediye binası önünde basına açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, depremin ardından Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü başkanlığında yapılan toplantı sonucunda yardım kampanyası başlatma kararı aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:"Çok sayıda vatandaş, yardımda bulunmak için bize müracaatta bulundular, sağolsunlar. Düzce bu konuda çok duyarlı. Hayra çok sıcak bakan bir memlekette yaşıyoruz. Onun için çok şanslıyız. Tabii AFAD da bu arada devreye girdi ve 6 tane tırı Elazığ'a gönderdi. Bizim de şuan 2 tane tırımız hazır. Bu akşam kısmet olursa topladıklarımızı hemen Elazığ'a göndereceğiz. Yardım toplama işlemimiz pazar akşamına kadar devam edecek. Kısmet olursa pazartesi günü tekrar ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız."


İYİ Parti de Elazığ için yardım kampanyası başlattı
Öte yandan İYİ Parti İl Başkanlığı da depremzeler için başlattığı yardım kampanyasında üyeleri ve gönüllülerden battaniye, kışlık kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması, hazır gıda gibi acil ihtiyaçları 24 saat boyunca İl Başkanlığı binasına bırakılmasını istedi.
İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı açılamada, "Depremi yaşamış bir il olarak, orada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi bizler biliriz. Bu nedenle acil kodu ile üyelerimizle bir yardım kampanyası organize ettik. Battaniye, kışlık kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması, hazır gıdalar başlıca olmak üzere, tüm acil ihtiyaçların temini noktasında üyelerimizden ve gönüllülerimizden destek talep ettik. Toplanacak yardım malzemeleri yakın illerdeki teşkilatlarımızla birlikte koordinasyonlu bir şekilde depremzede kardeşlerimize iletilecektir." Ifadelerini kullandı.