Tüm dünya, yeni tip koronavirüsü ile sarsılıyor. Salgın nedeniyle Türkiye’de tedbirler en üst seviyeye çıkartılırken, yetkililer halka evden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Salgının en çok etkilediği kesim olan geçmek 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkması İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanırken, bu yasağa Düzce’de uyulmadığı görülüyor.

Son günlerde koronavirüs vakalarına rastlanmaya başlanan Düzce’de sadece yaşlıların değil her kesimden vatandaşın tehlikenin farkında olması için 7/24 çalışan kolluk kuvvetleri, halkın bilinçlenmesi ve kurallara uyması için üstün çaba gösteriyor.

Bu doğrultuda Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler bugün Düzce sokaklarını gezerek, vatandaşlara evlerinden çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu. Yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yapan ekipler, 65 yaş ve üstü kişileri evlerine gönderdi.

Sokaklarda gezen vatandaşları da mecburi olmayan durumlarda sokağa çıkmaması konusunda uyaran ekipler, esnaflara da müşterileri ile sosyal mesafeyi korumalarının sağlık açısından önemini vurguladı.

Gıda işi yapan ve yasağa rağmen dükkânlarının önüne masa ve sandalye koyan esnafların masa ve sandalyelerini kaldırtan ekipler, yasağı ihlal edenlere cezai işlem uygulanacağını belirtti. Polis ekiplerine, koronavirüsü için koruyucu elbise giyen memurlar ve gece kartalları da eşlik etti.