Düzce Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların mağdur olmalarını önlemek amacıyla bir dizi güvenlik kararı aldı. Alınan karar uyarınca, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla ikinci el elektronik eşyalar ile hurda malzemelerin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan iş yeri sahiplerine idari para cezası uygulanacak.

Emniyetin yaptığı araştırmalar sonucunda, Düzce genelinde meydana gelen asayiş olaylarından mala karşı işlenen suçlarla ilgili yapılan analizde, şüphelilerin genellikle kolay yoldan paraya çevirebilecekleri cep telefonu başta olmak üzere bazı eşyaları, yasal veya yasa dışı olarak ikinci el eşya alım satımı yapan iş yerlerine satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Yine ikinci el suçtan elde edilen eşyayı bilmeyerek satın alan vatandaşların mağdur duruma düştüğünü tespit eden emniyet, vatandaşların kayıt altına alınmadan suçtan elde edilen eşyaları satın alması nedeniyle haklarında adli işlem yapıldığını, eşyaya el konulması nedeniyle de maddi kayba uğradıklarını belirledi. Yapılan düzenlemeyle yaşanan mağduriyetlerin en aza indirilmesi amaçlanarak, ikinci el eşya alım satımı yapan iş yeri ile hurdacıların satın aldıkları malzemelerin özelliklerini belli eden kayıt tutmaları ve tutulan kayıtların bir yıl süreyle saklanması hükme bağlandı.

Haber: H. İŞCAN