Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için hazırlıklar sabah saatlerine kadar sürdü. Günler öncesinden başlayan kongre hazırlıkları gece boyunca da devam etti. Kalıcı Konutlar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongre öncesi salona giden AK Parti Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin çalışmaları son kez yerinde takip etti.

5 bin polis görev yaptı
Erdoğan’ın Düzce ziyareti için İl Emniyet Müdürlüğü de teyakkuza geçti. Helikopter’le kente gelen Erdoğan’ın ziyaret ve kongre güzergahında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tedbirler sıkı tutuldu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çevre illerden gelen destek ekiplerle birlikte toplam 5 bin kişilik polis ordusu ile alan etrafında geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Ekipler kongre ve mitingin yapılacağı kapalı spor salonunun bulunduğu AFAD Kavşağı ile Kalıcı Konutlar ve Kuzey Çevre Yolu’nun bir kısmını ulaşıma kapattı.





Geniş güvenlik önlemleri alındı
Kongre ve mitingin yapıldığı Kalıcı Konutlar Spor Salonu’nu AK Parti bayrakları ve pankartlarla süslendi. Güvenlik önlemleri üst düzeyde alınırken miting alanı etrafına bariyerler yerleştirildi. Yenikent Polis Karakolu çevresi civar illerden gelen polis ekiplerini taşıyan otobüslerle doldu.



Öte yandan, helikopteri AFAD binası bahçesine inen Erdoğan’ın miting ve ziyaretleri için şehir merkezi özel harekat polisleri tarafından çevrilerek geniş güvenlik önlemi alındı. Ziyaretin yapılacağı bölgelere zırhlı araçlar yerleştirildi.






Haber: Ö. YILMAZ