5 Mayıs 2000 tarihinde deprem sonrası Düzce’de kurulan ilk meslek örgütü olan  Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC)  17. Yaş gününü kutluyor.

İL OLARAK KURULAN İLK MESLEK ÖRGÜTÜ
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan kuruluş yıldönümünde yaptığı  açıklamada  “Türkiye’de çadırda kurulan ilk cemiyet olma hüviyetine sahip Düzce Gazeteciler Cemiyeti meslek ilkelerine bağlı etik kurallara  uygun mesleğini icra eden meslek ahlakıyla bezenmiş ilkelere bağlı üyelerin gururla temsil ettiği bir cemiyet olma özelliğini bugüne kadar sürdürmüş bundan sonra da bu ilkeler ışığında geleceğe ışık tutmaya devam edecektir” dedi.

TÜRKİYE’DE ÇADIRDA KURULAN İLK MESLEK ÖRGÜTÜ
“Düzce Gazeteciler Cemiyeti 1999’da yaşanan iki büyük deprem sonrası il olmuş Düzce’de kurulan ilk meslek örgütü olma hüviyetine sahip, mesleğe gönül vermiş bir gurup gazeteci tarafından 5. Mayıs. 2000 tarihinde Anıtpark’ta Basın Çadırı’ nda kurulmuştur” diyen DGC Başkanı Erol Tayhan, kuruluşta emeği geçen destek  veren. katkı sağlayan gazetecileri şükranla andığını belirtirken hayatını kaybeden medya mensuplarına da  “rahmet” niyazında bulundu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin il olduktan sonra Türkiye’de çadırda kurulan ilk meslek örgütü olma özelliğine sahip olmasının yanında Dünyada da çadırda kurulan ilk Gazeteciler Cemiyeti olma hüviyetine sahip olduğunu hatırlatan cemiyet başkanı Tayhan: ”Türkiye’de çadırda kurulan ilk gazeteciler cemiyeti Düzce Gazeteciler Cemiyeti’dir. Dünyayı da araştırmadık ama bu özelliğiyle de dünyada tek olma özelliğine sahip olduğunu düşünüyoruz. Enkazdan çıktık ama mesleği öldürmedik. Meslektaşlarımızın da ayakta olduğunu ve ayakta kalması gerektiği mesajını vermek için çadırda da olsa bir araya geldik ve o enkaz yığınları arasında kurduğumuz çadırda bir araya gelerek Gazeteciler Cemiyetimizi kurduk. Şükürler olsun, katkı sağlayanlara selam olsun. Meslektaşlarımızın onurlu kararlı ve etik kurallara bağlı mücadelesi sürdüğü sürece bu bayrak sürekli dalgalanacaktır. Bundan emin olun” dedi.

GAZETECİLİK, ÖZVERİ GÜVEN VE SADAKAT İSTER
Gazeteciliğin özveri güven ve sadakat esasına dayandığını kaydeden Başkan Tayhan: ”Gazetecilik leke götürmez, lekeyi sevmez; güven esasına dayanır, kararlılık ve cesaret ister.  Özveri, mücadele ve liyakat ister.  İlkeli duruşu temsil eden onurlu bir meslektir gazetecilik. Nasıl ki beyaz bir kağıda sürülen küçük siyah bir leke, nokta dikkat çekerse, mesleğe sürülen küçük bir leke de gazeteciliği kirletir, gazeteciyi  öldürür, lekeler, zehirler yok eder. O yüzden güven,  liyakat ve özveri bu mesleğin mayasında mevcuttur. “ dedi.

“İLKELİ GAZETECİLİK ÖLMEZ”
Bu tür anlayışla bir anlayışla bezenmiş, meslek ahlakıyla donatılmış ilkelere bağlı bir gurup gazetecinin deprem sonrası il olmamızın ardından bir araya gelerek tam bir dayanışma sergileyerek, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni çadırda kurduğunu kaydeden Başkan Tayhan: ”Kuruluşta emeği geçen meslektaşlarımız içinde hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyor; hayatını kaybeden meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Şu unutulmamalıdır  ki: Meslek ahlakına uygun etik kurallara uygun ilkeli yapılan gazetecilik gençtir ve dinçtir. Korkmayın böyle bir gazetecilik ölmez. Daima genç ve dinç kalacaktır, bundan emin olun ” dedi.