Düzce Genç İHH üyeleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Düzce Genç İHH Başkanı Abdurrahman Demir, Düzce Üniversitesi (DÜ) Merkez Yerleşkesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm çocukların bazı hakları olduğunu söyledi.Bir bebeğin doğduğunda kendine bakacak gücü olmadığını ifade eden Demir, ona sevgiyle bakacak bir aileye ve onun tüm haklarını güvence altına alacak bir devlete ihtiyacı olduğunu belirterek şunları kaydetti:"Bu dünyayı hep birlikte paylaşıyoruz ve bazen hayat şartlarımızı belirleyemiyoruz. Bunun zorluğunu en çok biz çocuklar yaşıyoruz.



Farklı ülkelerde, farklı koşullarda doğmuş olabiliriz, konuştuğumuz diller bambaşka olabilir hatta renklerimiz bile aynı olmayabilir ama hepimiz çocuğuz ve tüm çocuklar aynı haklara sahip olmalı."
Öte yandan üniversitede Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen sergi hakkında da bilgi veren Demir, "Çocuk hakları sözleşmesinin görmediği "çocukların" hayallerini sergiledik. Yeryüzündeki adaletsizlikten, zulümden en fazla zarar görenler çocuklardır. Bu resimler o çocukların bize haykırışıdır. Ben de buradayım, benimde en doğal hakkım güven içinde yaşamak diyen çocukların." ifadelerini kullandı.
HABER:C.ÜSTÜNER