Düzce Gönüllüleri Derneği'nin yurt çapındaki şubeleri Düzce'de düzenlenen toplantı da bir araya geldi. Ankara, İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Ereğli, Düzce ve Akçakoca Düzce Gönüllüleri Dernekleri Başkanları ve üyelerinin bir araya geldiği toplantı da federasyon için gerekli olan tüzük maddeleri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Federasyon olmak için en az 5 derneğin bir araya gelmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantı da maddeler üzerinde de bilgiler verildi. Düzenlenen toplantı da federasyon oluşturmak için gereken tüzük maddeleri arasındaki federasyon merkezinin neresi olacağı, federasyonun başkan ve yönetim kurulunda kimlerin olacağı, federasyonun gelirlerinin nelerden kaynaklanacağı, kurucu heyetin kimlerden oluşacağı ve federasyonun amacının neler olacağı konusundaki maddeler ele alındı.

Merkez olma konusunda genel olarak İstanbul, Ankara ve Düzce üçgeninden birinin olması konusunda değişik derneklerden açıklamalar gelirken bu konuda uzun süreli anlaşmazlıkların yaşanması da dikkatlerden kaçmadı. Toplantı, tüzük maddeleri üzerinde yapılan konuşmalarla devam ederken toplantı sonucunda geçici bir yönetim oluşturulmasına karar verildi. Federasyon merkezinin neresi olacağı ise 6 ay sonra yapılacak toplantı da netlik kazanacak.