Düzceliler dün akşam Öncü TV ekranlarına kilitlendi. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullak Ünsal'ın hazırlayıp sunduğu 'Kitabın Ortasından' programına geçen hafta katılması beklenen ancak lüzum gördüğü sebepten program tarihini 30 Ekim Çarşamba akşamına erteleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son dakika yayına katılamayacağını bildirdi. Günlerdir Öncü TV'nin televizyon, radyo ve sosyal medya hesaplarından duyurusu yapılan program için vatandaşlar sosyal medya hesaplarımız ile Öncü'nün Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'nı adeta soru yağmuruna tutarken, Başkan'ın programa dakikalar kala gelmeyeceğini bildirmesi üzerine medya yönetimi hızlı bir şekilde 'Başkansız program' kararı aldı.

Bir kez ertelenen ve bu hafta kesin katılım sağlayacağını bizzat program yapımcısı Ünsal'a bildiren Özlü, programın başlamasına az bir süre kala basın personeli aracılığıyla katılım sağlayamayacağını bildirdi. Bu durum karşısında bir kez daha programı iptal etmeyi yayın ilkelerine aykırı bulan Öncü Medya Yönetimi, vatandaşın sorularını canlı yayında Başkan Özlü'ye sormak için saat 21:00'da Kitabın Ortasından programını izleyici ile buluşturdu.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'in birlikte çıktıkları yayın, Düzce'nin gündemine oturdu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü hakkında gündeme gelen tüm iddialar Ünsal ve Üstüner tarafından canlı yayında irdelendi.



31 Mart'ta halkın takdiriyle oturmaya hak kazandığı Düzce Belediye Başkanlığı görevini Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu'na bırakıp Ankara'da bir görevlendirme alacağından, Düzce Belediyesi personeline neden 'Başkan değil bakanım' diyerek hitap edin talimatı verdiğine, Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı yıkmak için 'değişim' adı altında icraatlara başladığı söylentilerinden Düzce Belediye Meclisi toplantıları ve Düzce'deki resmi törenlere neden katılım sağlamadığına kadar daha önce hiç konuşulmayanların ekran karşısında tartışıldığı program, izlenme rekorları kırdı.

Program Öncü haber ekibinin Özlü hakkında yaptığı sokak röportajı ile başladı. Mikrofon uzattığımız Düzcelileri çoğunluğu Başkan Özlü'den beklentilerinin büyük olduğunu dile getirirken, kendisine 'Bakanım' olarak hitap edilmesini istemesini yadırgadı.



Canlı yayın sırasında Öncü TV'nin sosyal medya hesaplarına gelen her soruyu ekrana okuyan Ünsal, bu soruları haftaya kesin geleceğini bildiren Özlü'ye yüz yüze de sormak için o günü bekleyeceklerini dile getirdi.

Programda belediye personelinin kesilen ikramiye ve mesaileri, İstanbul Caddesi'ndeki tepki çeken çalışmalar, Düzce Belediyesi'nin 450 milyon TL'yi aşan borcu, cadde ve sokakların yap-boz tahtasına dönmesi, Konuralp bölgesinde bazı inşaatların önünü kesmek için zemin+4 kat kararı alındığı gibi konular detaylı olarak konuşuldu ve halkın tepkileri gündeme taşındı.


Özlü'nün Düzce'de AK Parti'yi kendine yakın isimlerle dizayn etmek istediği, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın tekrar rektörlük görevine getirilmemesi için Ankara'da nüfusunuzu kullandığı, Düzce belediye binasını sadece başkanlık makamı olarak kullanmak istediği gibi iddialar da Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner tarafından cevaplanması beklenen sorular olarak ekrana taşındı.

Programın sonunda ise Ünsal'ın anlattığı Süleyman Demirel'in Başbakan, Bülent Ecevit'in ise CHP Lideri olarak genel seçimlere hazırlandığı 1977 yılında yaşanan bir olayı ise ekran başındakiler nefeslerini tutarak dinledi.

"1977 Seçimleri öncesinde Başbakan Süleyman Demirel, önüne getirilen MİT raporuna istinaden CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e haber göndererek, Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği mitingi iptal etmesini ister. Demirel'e teşekkür edip telefonu kapatan Ecevit, tüm basın kuruluşlarına haber göndererek, bir açıklamada bulunacağını bildiriri. Kameralarına karşısına geçen CHP Lideri Ecevit, Başbakan Demirel'in kendisine yaptığı uyarıyı anlatıp 'Mitingi iptal etmiyorum' der ve yaptığı açıklamada, Taksim'e eşiyle birlikte gideceğini kararlı bir tutumla açıklar. Bu kararlı açıklamanın ardından o zamanın en kalabalık mitingi gerçekleşir ve seçimin de kazananı büyük farkla CHP olur."

Bunu anlattıktan sonra basının siyasetçiler ve devlet adamlarının hayatlarına dokonuşta ne kadar önemli bir rol üstlendiğine vurgu yapan Ünsal, "Sayın Özlü eğer bize bildirdiği gibi rahatsızsa kendisine geçmiş olsun' diyoruz. Ancak başkalarının verdiği akılla bu yayına çıkmadıysa Demirel örneği üzerinden kendisini düşünmeye davet ediyoruz." diyerek programı kapattı.