İçerisinde barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerle turizmde parmakla gösterilecek iller arasında yer alan ancak tanıtımdaki yetersizlikler yüzünden hak ettiği noktaya ulaşamayan Düzce'de yaklaşık 3 yıl önce başlayan tanıtım seferberliği artarak devam ediyor.

Yabancı şirketlerin gözü Düzce'ye çevrildi

Düzce Valiliği başta olmak üzere yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki tanıtım günleri ve turizm fuarlarında boy gösteren Düzce, yurt dışındaki önemli organizasyonlara da katılarak yabancı turistlerin ilgisini şehre çekmeye çalışıyor. Türkiye'nin hem yeşili hem de denizi hem de tarihi birarada sunan bir şehir olmasına bağlı olarak gelen misafirlerine çok çeşitli alternetifler sunması, yabancı tur şirketlerinin de dikkatini çekmeye başladı.

Turlarla Düzce'ye yabancı turist getirecekler

Bu doğrultuda Düzce'yi daha yakından tanımak için dün kente gelen yabancı turizm acente temsilcilerinin ilk durağı Topuk Yaylası oldu. Aynı zamanda 2 günlük Düzce programı kapsamında konuklayacakları Topuk Yaylası Tesisleri'nde Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile biraraya gelen acente temsilcileri, Düzce'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Düzce'nin daha geniş kitlelere tanıtılmasında yerli ve yabancı turizm şirketlerinin önemi üzerinde duran Vali Dağlı, bu noktada düzenlenecek turların şehrin turizmine katkı sağlayacağını vurguladı.

Vali Dağlı, yabancı misafirlerine Düzce'ye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederken, 16 farklı ülkeden gelen yaklaşık 30 kişilik heyet, Düzce’de kaldıkları süre boyunca tarihi ve turistik yerleri gezecek.



C. ÜSTÜNER