17 Ağustos 1999 depreminin 13’üncü yılı nedeniyle Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Deprem acılarının ve izlerinin hiçbir zaman unutulmadığını ve unutulmayacağını hatırlatan Bayram, mesajında depremlerden büyük dersler çıkarıldığını ve çıkarılması gerektiğini belirtti.

 

Bayram’ “ 17 Ağustos 1999 Düzce’de deprem felaketlerinin ilk halkasıdır. Marmara Depremi olarak anılan doğal felaket sonucunda Düzce’de resmi kayıtlara göre 270 kişi hayatını kaybetti 1157 kişi yaralandı, 4306 konut ve işyeri yıkılmıştır. Deprem yıldönümleri unutulmayan ve ders alınması gereken günlerdir. Bunları hiç unutmadan depreme karşı hazırlıklı olmak ve bilimsel çalışmaları önemsemek ve uygulamak gereklidir.” Dedi.

 

Deprem sonrasında Düzce’de, fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldığını söyleyen Bayram, Yeniden bir şehir oluşturma çabaları içinde uzun vadeli ciddi projeler geliştirildi ve uygulamaya geçirildi. Depremler sonrası yasal düzenlemeler yanında yönetmelikler bağlamında teknik değişiklikler de yapılmıştır. Düzce genelinde belediyemiz bünyesinde de çalışmalar yapılmakta projeler üretilmektedir. Düzce, çağdaş ve kalkınmış bir kent modeli içinde gelişimini sürdürmektedir. Bunun için de belediyemiz tarafından bir şehir standardı oluşturulmuştur. Bu yöndeki en temel anlayışımız alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış kentimizde ayrıca toplumsal gelişim programı ile plan ve projeleri hayata geçirmektir. Bu anlayışımızı tüm mahallelerimiz için düşünüyoruz. Düzce gelişmeyi hak etti ve hızla da gelişiyor. Bir daha bu büyük acıları yaşamamamız için yaşadıklarımızı unutmadan bilimin gösterdiği yolda önceden alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam mekânları oluşturmamız dileğiyle kaybettiklerimize bir kez daha Allah’dan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz”şeklinde konuştu.

HABER:H.İŞCAN