AK Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu teşkilat üyeleri ile birlikte sivil toplum örgütlerine ziyaretlere başladı. Bugün DÜSİAD ve MÜSİAD'ı ziyaret eden Kaşıkoğlu, daha yaşanabilir bir Düzce'yi oluşturmak adına fikir alışverişinde bulunacaklarının belirtti.

Hepimizin amacı yaşanabilir bir Düzce

Kaşıkoğlu, DÜSİAD ziyaretinde, “ Ekonomik alanda çalışmaları ve çabalarını ortaya koyan DÜSİAD bizim için önemli bir sivil toplum örgütü. Düzce için neler yapabiliriz, birbirimize nasıl katkıda bulunabiliriz bunları konuşmak istiyoruz. Bir çok alanda Düzce'nin sorunlarını çözümünde her zaman pozitif katkılarını gördüğümüz DÜSİAD'a da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Hepimizin amacı daha yaşanabilir bir Düzce. Gönüllük esasına dayalı çalışan iki kurum olarak her zaman el ele çalışmayı esas alıyoruz.” dedi.

Teşvik Ankara'nın Düzce'ye kıyağı

5084 sayılı Teşviğin Düzce'ye katkılarının büyük olduğunu ifade eden DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, yeni teşvikte Düzce3'nin 4. bölgede olmasını Ankara'nın Düzce'ye kıyağı olarak nitelendirdi.

Çakır, “Düzce'de Sanayici ve İş adamları olarak temsil ettiğiniz partiye ve başbakana 5084 sayılı teşviğin Düzce'ye yansımalarından dolayı teşekkür ederiz. Bu sürecin istihdam ve ekonominin lokomotifi olarak Düzce'ye çok önemli katkılarının oluğu bir gerçektir. Marmara Kalkınma Ajansında 1. bölge olmamıza rağmen son yatırıma bağlı teşvik yasasında da Düzce'nin 4. , OSB alanlarının 5. bölge içerisinde ilan edilmesi yine Ankara'nın Düzce'ye kıyağı olarak değerlendirilebiliriz.”dedi.

5 Yıl iyi değerlendirilmeli

Çakır, önümüzdeki 5 yılın önemli olduğunu ifade ederek Düzce'ye gelecek yatırımların değerlendirilmesi noktasında dikkatli olunmasını belirterek bu konuda destek istedi.

“2023 vizyonunda Düzce'de yeni sanayi alanlarının oluşturulması düşüncesi nettir.”diyen Çakır, “Dolayısıyla biz önümüzdeki yıllarda tarım ve turizme yönlendirmek adına bu 5 yılı iyi değerlendirmeliyiz. Teknolojisi yüksek, beyin göçüne sebebiyet verecek olan ve seçme hakkımız da varken elimizdeki tek sesliliği oluşturulması yönünde sizlerden destek bekliyoruz. Tarım arazilerin oranına baktığımızda bin de 6 olduğu sanayi isterken tarımı katlediyoruz mantığının doğru olmadığını bilmeden konuşulmuş ifadeler olarak algılıyoruz.” diye konuştu.

Ak Parti Teşkilatı daha sonra MÜSİAD'dı da ziyaret etti.

Haber: S. KAŞKIR