Düzce Valiliği tarafından yapılan sanayici ve iş adamlarının buluşmasının ikincisi Kaynaşlı'da yapıldı. Programa Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Jandarma Alay Komutanı Turhan Yazıcı, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhaz Yılmaz, Eski Vali, Müsteşar ve Milletvekili Galip Demirel, Başsavcı Ekrem Yiğit, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhaz Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt, Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın yanı sıra Kaynaşlılı iş adamlarının ağırlıklı olarak katılım sağladıkları gözlemlendi. Programı organize ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren Vali Vasip Şahin, gündemli toplantılardan sıkıldıklarını dile getirdi.

Vali Şahin, "Öncelikle böyle bir programa katıldığınız için hepinize şükranlarımız sunuyorum. Bu toplantılarımızda herhangi bir gündemimiz bulunmuyor. Hepimiz biliyoruz ki gündemli toplantılardan artık sıkıldık. Burada iş adamlarımız bir birleri ile sohbet edip tanışacaklar. Bir birlerine şiir yada fıkra anlatacaklar. Bu gerçekten güzel bir toplantıdır. İşadamlarımız arasında kendi çapında iyi olanlar var. Dünyaya açılan yurt içine açılanlar bulunuyor. Ama birbirleri ile pek haberleşmiyorlar. İşadamlarımızın bazı ihtiyaçları oluyor. Böyle toplantılarımız tüm hızı ile devam edecek" dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz konuştu. Yılmaz yaptığı konuşmada Düzce il genelinde Düzce Merkez'den sonra Düzce'den sonra birinci sırada Kaynaşlı ilçesinin vergi tahsilatında bulunduğunu dile getirdi.

Yılmaz, "Vergi tahsilatında Düzce'den sonra birinci sırada bulunan bir ilçeyiz. Turizm'in yanında sanayi ilçesiyiz. Kaynaşlı'nın sanayi kapsamında olsun başka konularda olsun çok ciddi derecede potansiyeli bulunuyor. Bu toplantımızda özel bir gündem maddesi yok. Düzce Valiliği tarafından yapılan bu toplantı geçtiğimiz aylarda Düzce Merkez'de gerçekleştirildi. Periyodik olarak devam edecek bir toplantılardan biride Kaynaşlı'da gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın bu konuşmasının ardından Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük yaptığı konuşmada şunları kaydetti. Büyük, "Düşünün ki bir stadyumdasınız. Bu stadyuma 4 bin kişi katılmak istiyor. Farklı farklı alanlara dağıtarak bu 4 bin kişiyi stada alabilirsiniz. İşte bizde böyle yaptık. Düzce merkezde tüm fabrikaları toparlamadık. İlçelere de fabrikalarımızı gönderdik. İlçe bazında en çok fabrika Kaynaşlı'dadır. Kaynaşlı, Türkiye'yi doyurmuştur. Çünkü daha düne kadar Bolu Dağı'nda bir çok işadamımızın bölümleri bulunuyordu." şeklinde konuştu.

Programa katılan Eski Vali, Müsteşar ve Milletvekili Galip Demirel ise Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığının altını çizerek sanayicilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaynaşlı'yı ve Düzce'yi çok iyi bildiğini dile getiren Demirel, " Düzceliler sempatiktir. Valilik dönemimde burada kaldığım günler oldu. Gerçekten Düzce güzel bir yer. Türkiye artık eski Türkiye değil. Güzel alanlar var. Çeşitli bölgeleri var" dedi.

Haber; R. BAL