AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz dün akşam katıldığı Öncü TV Ana Baber Bülteninde, Düzce otoban çıkışı ile ilgili son bilgileri paylaştı. Yılmaz geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK Parti İl Divan toplantısında gündeme getirdiği bu konunun OSB’lerin yapılmasının ardından Düzce için çok büyük önem taşımaya başladığını vurguladı. Yılmaz, cumartesi pazarının kurulduğu bölgeden Beyköy Karaçalı köyüne bağlanacak olan otoban çıkışı güzergahı ile ilgili olarak Başbakan ile görüştüğünü dile getirdi.

Yılmaz, “ Otoban çıkışının güzergahı halkımızın anlayacağı şekilde söylersek cumartesi pazarının kurulduğu bölgeden Beyköy Karaçalı köyüne kadar olan bir bölge. Geçtiğimiz ay yapılan İl Başkanları toplantısında Başbakan’a bu konuyla ilgili sıkıntımızı anlattı. Bundan sonra kendime bir hedef belirledim, her il başkanları toplantısında Düzce’nin bir sorununu Başbakan’a ileteceğim. Bu toplantıda da otoban çıkışı sorununu ilettim. Başbakanımız konuyla ilgili Maliye Bakanına talimat verdi. Özelleştirme yapıldı diye işlerin aksamamasını istedi. Bundan sonra ilgili bakanlıklarla görüşmelerimiz devam edecek. Ulaştırma Bakanından en yakın sürede randevu alacağız. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile görüşmeye gideceğiz. Sadece otoban değil D-100 ile ilgili sorunları da görüşeceğiz.” Dedi.

Okullar Başbakan’a iletilecek

AK parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz canlı yayında yaptığı açıklamalarında, Düzce’de ki orta hasarlı okul binalarından da söz etti. Yılmaz, geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız 8 okul binasının yeniden tahlil edileceğine dair bilgiler verdi. Yılmaz orta hasarlı okul binaları ile ilgili konunun Başbakan’a iletileceğini, depremde hasar gören ancak onarılan bu binaların yeniden denetimden geçmesi için ödenek talep edileceğini belirtti.

Yılmaz Van depremi ile hasarlı bina sorununun yeniden gündeme geldiğini ifade ederken, durumu iyi olmayan 8 okulun yeniden inceleneceğini ve onarım gerekiyorsa onarımlarının yapılacağını belirtti.

HABER:H.İŞCAN