Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı dün akşam yapıldı. TSO Başkanı Fahri Çakır’ın katılmadığı toplantıda meclis gündemini çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olması oluşturdu.

“Düzce için büyük fırsat”

Meclis üyeleri Bakan Özlü’ye sadece ‘Hayırlı olsun’ ziyareti yerine çalışma yaparak giderek bilgilendirme yapma fikrinde ortak sonuca vardı. Özlü’nün bakan olmasının Düzce sanayisi için önemine değinen Meclis Üyeleri Bilal Türkan, Tuncay Şahin, Hayati Eğilmez ve Nusret Özsoy bakanlığın Düzce için ele geçen büyük bir fırsat yorumunda bulundu.

Meclis Üyesi Bilal Türkan, konuyla ilgili “Meclis arkadaşlarımızın tamamı, TSO başkanımızın eksiğiyle bakanımızın yanına gidelim. Düzce’deki fabrikaların önünü açacak, taleplerimizi iletelim. Fırsatı iyi değerlendirelim. 14 yıllık hükümet döneminde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilk defa işin erbabı bir isim getirildi. Bu da bizim için büyük bir velinimet oldu.” dedi.

Meclis Üyesi Tuncay Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün bakan olmasının Düzce için bir şans olduğunu belirterek yapacakları projeleri Bakan Özlü’ye iletmeleri gerektiğini söyledi.

Eğilmez, Yerli otomobil için yer gösterdi

Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, Milletvekili Özlü’nün bakan olmasının bir şans olduğunu yineleyerek bakanlığın en önemli çalışması olan yerli otomobilin üretiminin Düzce’de kazandırılması çalışılması gerektiğini söyledi ve bunun için 16 yıldır boş ve kullanılmaz halde bekletilen Ovapınar Köyü'ndeki Uzel’e ait fabrikaya ait araziyi işaret etti.

Özsoy: “Özlü’nün bakanlığı yatırımlar için avantaj olacak”

Meclis Üyesi Nusret Özsoy, Düzce Ticaret ve Sanayi Başkanı Fahri Çakır’ın her toplantıda konuşulmasının Düzce’ye zarar verdiğini ifade ederek sanayiye uygun bir bakanlığın Düzce’den çıktığını ifade etti. ‘Siyasi fikirlerimiz ayrı olsa bile kendim bakan olmuş gibi sevindim’ diyerek sözlerine devam eden Özsoy, “Düzce’deki teşvik uygulaması 2016’da sona eriyor. Sanayicilerle çok ciddi toplantılar yapmalıyız. Ticaret Odası olarak Sayın Bakanımızla birlik olarak çalışmalıyız. 30-40 yılda rahmetli bakanımız Avni Akyol’dan sonra elimize geçen en önemli fırsat olarak görüyorum. Ben Başkan Çakır’la artık kavga etmek istemiyorum. Düzce ve kendimiz için bir şeyler yapalım. Teşvik uygulaması sona yaklaşınca çok ciddi yatırımcıların gideceği söyleniyor. Sayın Özlü’nün bakan olmasından dolayı Düzce dışındaki sanayicilerden çok ciddi telefonlar alıyoruz. Eğer Düzce’de yeni bir teşvik yapılandırılması gerçekleşirse Düzce’nin ciddi oranda yatırım alabileceği tahmin ediliyor. Elimizdeki Özlü gücünü kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Gümüşova’da Islah süreci tamamlandı

Toplantıda ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Gümüşova Islah OSB’de ıslah sürecinin bittiğini, OSB sürecinin başladığını söyledi. Gümüşova OSB’nin müteşebbis heyetine görevlendirme için yapılan oylama sonucunda Ertan Taşlı, Ümit Ülgen, Erdoğan Bıyık, Hayati Eğilmez asil üyeliklere TSO’yu temsilen seçildi.

Haber:Y.SEVER