Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Manşet’ programına konuk oldu. Düzce TSO’nun ve DESKKOP’un faaliyetleri hakkında değerlendirilmelerin yapıldığı programda Taşlı, temel amaçlarının Düzce’nin daha iyi yerlere gelmesi olduğunu vurguladı.

“Etkileyiciydi”

Düzce’nin gelişmesi için en akıllıca yolun Düzce Üniversitesi ile iş dünyasının tanışması olduğunu söyleyen Taşlı, bu kapsamda organizasyonu gerçekleştirdiği Kariyer Günlerinde öğrencilerden aldıkları geri dönüşlerin çok önemli olduğunu aktardı. Kariyer Günlerinin ilk konuğu olan İşadamı Önder Tonyalı’nın katıldığı programı ‘etkileyiciydi’ şeklinde nitelendiren Taşlı, Ticaret ve Sanayi Odası olarak güzel işler yaptıklarını paylaştı.

“Karşıyım”

Ticaret ve Sanayi Odası olarak Düzce’nin sosyal hayatına ve toplumun her kesimine katkı sağlama amacı güderek projelerde ve faaliyetlerde yer almaya özen gösterdiklerinin bilgisini veren Taşlı, yararlılık ilkesini gözeterek hareket ettiklerinin altını çizdi. İlin eğitimiyle, güvenliğiyle, sosyal hayatıyla iç içe olarak iş dünyasına değer kazandırma çabasında olduklarını izleyiciye anlatan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, kesinlikle kabul edemeyeceği bir durumu ‘Düzce’nin magazinsel konularla ülke gündemine olumsuz şekilde gelmesidir’ sözüyle vurguladı. “Düzce’yi magazinsel konularla oyalamamak gerekiyor. Söyleyeceklerim yanlış anlaşılabilir ama Düzce’nin magazinsel olarak yaygın medyaya taşınmasına karşıyım.  Biz Düzce’nin imajı için tanıtım günleri düzenleyecek. Düzce’yi Düzce’de tanıtmanın faydası yok. Düzce’yi dışarıda tanıtmak istiyoruz. ”dedi.

“Düzce’nin kimliğini ortaya koyacak”

Düzce’deki Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) kısaca değinen Taşlı, Çilimli OSB’de yer tahsislerine başlandığını, Gümüşova OSB’nin ise Düzce’nin kimliğini ortaya koyacak bir çalışma olduğunu belirtti.

Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak da kooperatifin esnafa yönelik yaklaşımı ve hizmet amaçlarına değinen Taşlı, özellikle faizsiz krediyi esnafa kullandırmada başarılı olduklarını aktardı. Kooperatifte geride bıraktıkları 9 yılda 2 bin 550 esnafa 107 Milyon TL kredi kullandırdıklarının bilgisini veren Taşlı, Düzce esnafının işini geliştirmesi için her alanda desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Haber:Y.SEVER