İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle 59 ilin emniyet müdürü değişti. Emniyette yeni görevlendirmeler İl Emniyet Müdürleri Kararnamesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla belirlendi. 5 Mayıs 2014 yılından itibaren Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Akyüz’ün yerine ise Polis Başmüfettişi Hüseyin Deniz, Düzce İl Emniyet Müdürü oldu. Kararnameyle, 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürü ile 2 daire başkanının yeri değiştirildi.

Başarılı çalışmalara imza attı.
5 Mayıs 2014’te Aydın Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü iken Düzce İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran’ın istifasının ardından Düzce Emniyet Müdürlüğüne atanan Akyüz, görev süresince başarılı çalışmalara imza attı.
Yardımcıları, şube müdürleri, birim amirleri ve polis memurlarıyla birlikte uyumlu bir çalışma gerçekleştiren Akyüz, 2,5 yıllık görev süresince Düzce asayişini sağlamada önemli operasyonlar gerçekleştirdi. Birçok olayın karanlık yüzünü ortaya çıkararak halka güven veren bir yönetim anlayışı ortaya koyan Akyüz, halkla iç içe olarak devletin sıcak yüzünü gösterdi.

15 Temmuz kahramanlarından oldu
Akyüz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya koyduğu tavır ve çalışmalarla bürokrasinden siyasete toplumun her kesiminin yanında olarak, kara gecenin kahramanlarından oldu. Türkiye’nin yaşadığı en uzun gecede hızlı ve doğru kararlarla darbe girişiminin Düzce’deki olumsuz sonuçların engellenmesinde büyük pay sahibi oldu. Girişimin bastırılmasının ardından örgütün yargı koluyla yönelik operasyonla Düzce’yi Türkiye’de soruşturmaların en hızlı başlatıldığı il yapan Akyüz, derinleştirerek sürdürdüğü FETÖ operasyonlarıyla örgütün her kademesine uzanarak Düzce yapılanmasını deşifre etti. Teşkilatın içerisindeki FETÖ unsurlarını temizleyen Akyüz, mevcut personeliyle özverili çalışmalar ortaya koydu. Başsavcılığının başlattığı soruşturmaları doğrultusunda verilen görevleri yerine getiren Akyüz, başarılı operasyonlarla yerel ve ulusal basında Düzce emniyetinin yer bulmasını sağladı.
Akyüz, 2,5 yıldır sürdürdüğü Düzce Emniyet Müdürlüğü görevini yayınlanan emniyet müdürleri kararnamesi ile tamamladı.

Evli ve 2 çocuk babası

Akyüz, 2.5 yıldır sürdürdüğü Düzce Emniyet Müdürlüğü görevini yayınlanan emniyet müdürleri kararnamesi ile tamamladı. Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz'in ise 1969 Sivas doğumlu olduğu öğrenildi. Evli olan yeni Emniyet Müdürü Deniz, 2 çocuk babası.