Doğu Marmara Kalkınma Vakfı tarafından Bolu’nun 2023 yılı vizyonu ve Doğu Marmara Bölge Planı Çalışma Toplantısı’nda Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Düzce Valisi Adnan Yılmaz bir araya geldiler. Gazelle Otel’de düzenlenen toplantıda Bolu ve Düzce’nin kaderinin birbirinden ayrı düşünülmemesi gerektiği vurgulanarak, bölgenin tamamını kapsayan kalkınma hamleleri hakkında fikirler öne sürüldü.
Toplantı sonunda basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Düzce Valisi Adnan Yılmaz tek başına bir kalkınmanın mümkün olmayacağını, bölgeyi bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

“AŞKIMIZ BU BİZİM” 

Vali Adnan Yılmaz Bolu’nun kaderinin Düzce’den ayrı düşünülemeyeceğini dile getirerek“ Bizim kaderimiz, alın yazımız, tüm Türkiye’nin kalkınmasıyla en az üç kat çalışmak kaydıyla 2023 yılındaki hedeflerimizi bulacağız. Bunun için hiç yorulmayacağız, bıkmayacağız, usanmayacağız. Hem sanayi de hem turizmde geleceğimiz parlak. Onun için ortak akılda buluşmak için kimin dağarcığında ne varsa, ‘Ben Bolu için, Düzce için, Sakarya için şunları düşünüyorum’ diyen herkes dile getirebilir. Kalkınma ve hayat standartlarının yükseltilmesi için. Yolların kavşak noktasındayız. Fikirlerin önünde engel olmayacağız, kucaklayacağız. Ulusal planla da uyumlu olarak. Önümüz açık, bahtımız açık. Bolu’nun kaderinin Düzce’den ayrı tutulmadığı göstermek için, bir gerçeği ifade etmek için, biz omuz omuza beraberiz, bütün kalkınma hamlelerimiz, gecemiz, gündüzümüz, gayemiz Bolu’dur, Düzce’dir. Aşkımız bu bizim. Böyle çalışırsa bizi kimse tutamaz” dedi.

Haber: S. KAŞKIR