DÜZCE, ELİNDEKİYLE YETİNMEK ZORUNDA KALIYOR

Düzce’de spor camiası ve vatandaşların talebi olan spor yatırımlarına beklenen yanıt yıllardır verilemiyor. Yanı başımızdaki iller parmakla gösterilecek düzeyde stadlara ve spor salonlarına kavuşurken, Düzce, devlet tarafından program dahilinde yapılan hizmetlerle yetinmek zorunda kalıyor. Artık ihtiyaca cevap vermeyen 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nun miadını doldurduğu ortadayken, yeni bir stat için ilin idarecilerine ve hükümet temsilcilerine büyük görevler düşüyor.

BIYIK'TAN ÖNEMLİ TESPİTLER...

Sadece illere değil ilçelere bile yapılan modern şehir stadına uzun yıllardır kavuşmayı isteyen Düzce'de bunun için ortak hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Düzce’nin yıllardır mevcut tesis ve yapılarda spor faaliyetlerini sürdürmesine sessiz kalınması hakkında Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Erdoğan Bıyık haber ekibimize özel açıklamalarda bulundu. Bıyık, eksiklikteki en büyük etkeni Düzce’nin siyasiler kanalıyla Ankara’da gereken çalışmaları talep etmemesini gösterdi.

DÜZCE’NİN GENÇLİĞİNE SAHİP ÇIKILMALI”

Mevcut imkanların yetersizliğini ifade eden Bıyık, Düzce’nin kaderi haline gelen kişisel gayretlerle bir şeyleri değiştirme çabasından vazgeçilerek Düzce’nin gençliğine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Federasyon olarak Düzce’de sporun gelişmesi için gösterdikleri çabada yalnız kaldıklarından yakınan Bıyık, benzer durumun Düzce’de spor yatırımlarına yansıdığını kaydetti.

'İLK ÖNCE DÜZCE' DİYEREK MÜCADELE EDİLMELİ”

Bıyık, sporda gelişmenin sağlanması için şunları ifade etti: “Herkesin taşın altına elini koyup konunun üzerine gitmesi gerekiyor. Milletvekillerimizin ve Bakanımızın bizi araması gerekiyor. Herkesin çaba göstermesi gerekiyor. “İlk önce Düzce” diyerek bu yolda mücadele verilmesi gerekiyor.”