Düzce Milletvekili Fevai Aslan 1 Ekim’de açılacak meclis öncesinde Düzce’de yapmayı düşündükleri projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 5084 sayılı teşvik yasasından yaralanan Düzce’de sanayinin belirli bir noktaya kadar geldiğini ifade eden Aslan, Düzce’nin İSKİ havzasında olması nedeni ile sanayinin tam olarak gelmesi mümkün olmadığını söyledi. 

“SANAYİNİN TAM MANASI İLE DÜZCE’YE GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

“5084 yasasından dolayı Düzce’de sanayi belli bir yere kadar geldi. Ancak Düzce İSKİ havzasında olduğu sürece sanayinin Düzce’ye her konuda gelmesi mümkün değil. Bunu dışında fabrikalar işletmeler seyrek olarak da olsun yatırımlarına devam ediyor. Düzce’yi tercih ediyor çünkü ulaşım bakımından rantabl bir yerde olması, İstanbul–Ankara’nın tam ortasında, tem otoyolunun üzerinde limana 70 km olmasından dolayı burayı tercih ediyorlar.”

“BÖLGE HALKINI KALKINDIRACAK PROJELER DÜŞÜNÜYORUZ”

Düzce’nin stratejik konumunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Aslan, Topuk Yaylası’ndaki Fenerbahçe tesislerine benzer tesis ile Düzce’yi tanıtıcı ve bölge halkına istihdam sağlayıcı tesisleri Düzce’ye kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

“Düzce iki metropol arasında ulaşımı kolay bir yerde olmasından dolayı bu konumu değerlendirilmeli. İlk adımımız topuk yaylasındaki Fenerbahçe tesislerinde oldu. Tesis dünyanın ve Türkiye’nin tanıyacağı bir tesis oldu. Buna paralel tesislerde lazım. Bu tesislere gidiş ve gelişlerde alışveriş, restoran ve küçük büfeler istihdam edilerek hem Düzce’yi tanıtacak hem de bölge halkını kalkındıracak projeler düşünüyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR