DÜZCE'Yİ ESİR ALDI
Son yıllarda özellikle üreticilere kabus yaşatan Amerikan Beyaz Kelebeği artık Düzce'yi esir aldı! İlk görüldüğü senelerde yüksek kesimlerde bulunan köylerdeki ağaçlara dadanan zararlı şimdi şehir merkezindeki bir çok mahallede halka eziyet yaşatıyor. Dut ve fındık ağaçlarında verim düşüklüğüne neden olan kelebeğe 'dur' demek için yıllarca İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda mücadele çalışması yapan vatandaşlar, yine de zararlıdan kurtulamadı. İlaçlı mücadeleye rağmen kökü kurumayan 'yeşil katili' zamanla şehrin her yanına yayıldı. Amerikan Beyaz Kelebeği'nin şu günlerde şehrin bir çok noktasında görülmesi 'Korkulan oldu!' dedirtti.

İHBAR HATTIMIZ 'İSYAN HATTI' OLDU
Henüz bir kaç gün önce Azmilli ve Aziziye mahallerinde yaşayan vatandaşların kelebek yüzünden çektiği çileyi gündeme getiren Öncü TV Haber Merkezi'nin What'sApp İhbar Hattı adeta isyan hattına döndü. Son günlerde Düzce'nin köyünden ilçesine, merkezdeki mahallerinden işyerlerine kadar kelebekle ilgili kaydedilen onlarca görüntü haber merkezimize gönderildi. İhbar hattını görüntü ve fotoğraf yağmuruna tutan vatandaşlar, evlerin her tarafını saran zararlı yüzünden kapı-pencere açamaz halde olduklarını anlatırken, eve hapsolduklarını ve soruna artık kurumlar eliyle çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Binaların dışıyla sınırlı kalmayan içerilere kadar giren kelebekten kurtulmak için her yolu denediklerini kaydeden tepkili Düzceliler, yaşadıkları mağduriyetin son bulması çağrısı yaptı.

VALİ SORUNA EL ATTI
Öte yandan Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Hakan Çetin'in "Önlem alınmazsa Düzce'yi çöle çevirecek!" uyarısı yaptığı kelebek istilası Düzce Valiliği'ne kadar ulaştı. Valiliğin dış cephesindeki bir çok noktada görülen zararlıya karşı bugün ilaçlama çalışması yapıldığı öğrenildi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın artık vatandaşı bezdiren bu büyük soruna duyarsız kalmadığı ve bu hafta içerisinde ilgili kurumların katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Haber:C.ÜSTÜNER