İTO Kilit'ten yapılan yazılı açıklamada, Ingersoll Rand Türkiye Fabrika Müdürü Çağatay Güler, Düzce İTO fabrikasının, EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü olmasının yanı sıra fabrikadan 95 ülkeye ihracat yapıldığını anlattı. Üretimin yarısının ihraç edildiğini, diğer yarısının iç piyasaya verildiğini kaydeden Güler, ihracatın yanı sıra gelişen Türkiye pazarının Ingersoll Rand için önemli olduğunu vurguladı.
Güler, Ingersoll Rand'ın Düzce'deki İTO Kilit Fabrikası'nı üretim ve tedarik üssüne çevirmeden önce üretim ve yönetim metotlarını modern sistemlerle donattığını belirtti. Güler, şöyle devam etti:
''Düzce fabrikamız, IR Güvenlik Teknolojileri'nin Avrupa'daki en büyük üretim üssü ve daha da büyüyecek. Ingersoll Rand Düzce fabrikasını satın aldıktan sonra ihracatımız 1 milyon Dolar 25 milyon dolara çıktı ve toplam 95 ülkeye ulaştık. Düzce fabrikamızda İtalya'nın en çok satan hidrolikleri, İspanya'nın, Venezuela'nın en çok satan kilitleri, İngiltere'nin en çok satan kilit ve hidroliklerini, EN normlarına göre üretmeye başladık. 300 kişi olan çalışan sayımız 500'e ulaştı. Fabrika katma değeri toplam 15 milyon dolardan 100 milyon dolara dolara çıktı.''
70 milyon dolarlık makine yatırımı
Düzce İTO Fabrikası'nda İngiltere'den Briton'un, Türkiye'den İTO'nun ve İtalya ve İspanya'dan CISA'nın, kilit ve kapı hidroliklerinin üretildiği, fabrikanın 2009 dışında her yıl yüzde 10 büyüdüğü, 2010 büyüme hedefinin yüzde 10, 2011 büyüme hedefinin yüzde 50 olduğu belirtildi.
Firmanın 2002'de 1 milyon Dolar olan ihracatının 25 milyon dolara çıktığı, toplam 33 bin 600 metrekarelik alanda faaliyet gösteren fabrikada yıllık, 2 milyon adet iç oda kilidi, 1,5 milyon adet barelli kilit, 1 milyon adet barel, 125 bin adet asma kilit, 1 milyon adet tırajlı kilit, 425 bin adet kapı hidroliği, 450 bin adet panik çıkış kilidi üretildiği bildirildi.

Haber; Ş. ÇAKIR