Düzce’de kar yağışı nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukların tamamını ortadan kaldırmak mümkün olamadı. Öğle saatleri itibarıyla il genelinde 110 Köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, Köylere Hizmet Getirme Birliklerinin köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 Yoğun kar yağışı ilginç manzaralar oluştururken, beş ilçede okulların tatil olduğu açıklanmasına rağmen, şehir merkezinde kar kalınlığının 50 Santimetreye çıktığı  Akçakoca’da da çocuklar kar nedeniyle okula gitmedi.

 D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ve Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinin bulunduğu mevkide etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı Kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız olarak sürdürürken, trafik ekipleri özellikle tünel çıkışında araç sürücülerinin dikkatli olması ve hızlı gidilmemesi uyarılarını yapıyor.

Kar yağışı, birçok köy yolunun kapandığı  Zonguldak’ın  Ereğli ve Alaplı ilçesinde de hayatı olumsuz etkiliyor.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, bölgelerinde 2 gündür etkili olan kar yağışından 48 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.Kapanan yollarda 5, enerji nakil hatlarında ise 4 ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Öte yandan kar yağışının  yarından itibaren batı bölgelerinden başlayarak etkisini yitireceği bildirildi.