Düzce’de dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Dün gece yoğun şekilde etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde cadde ve sokaklarda ulaşım güçlükle sağlandı.

Televizyonumuzu arayan onlarca kişi, şehir içinde hem araç hem yaya trafiğinin güçlükle sağlandığını söyleyerek, yolların temizlenmediği yönünde şikayetlerini iletti. Şehir merkezinde belediyenin sadece kepçelerle çalışma yapması ve etkisiz kalması nedeniyle özellikle esnaflar başlarının çaresine bakarak kaldırımları temizledi.

199 köy yolu kapandı

Dün başlayan kar yağışı sonrasında akşam saat 18:00 itibariyle 68 kapalı köy yolundan 65’i açıldı ancak gece etkisini artıran kar yağışı sonrası 199 köy yolu ile ulaşım kesildi.

Kar yağışı nedeniyle merkezde 41, Akçakoca’da 30, Cumayeri’nde 21, Çilimli’de 19, Gölyaka’da 21, Gümüşova’da 18, Kaynaşlı’da 19, Yığılca’da 30 olmak üzere 199 köy yolu ulaşıma kapandı. İl özel İdare ekipleri dün geceden bu yana köy yollarında çalışmalarını sürdürürken 15 olan ekip sayısı 20’ye çıkarıldı.

Bu gün saat 16:00 itibariye ise, 199 kapalı köy yolundan 71’i açıldı. Ekip sayısı 27’ye çıkarılırken, merkezde 15, Akçakoca’da 10, Cumayeri’nde 8, Çilimli’de 9, Gümüşova’da 3, Kaynaşlı’da 13 ve Yığılca’da 13 köy yolu ulaşıma açıldı. İl genel Sekreteri Kenan Üstünel, devam eden çalışmalarla yarın öğleden sonra tüm yolların açılmış olacağını bildirdi.

Ambulanslara yol açıldı
İl Özel İdaresi ekiplerinin dün geceki karla mücadele çalışmaları sırasında ilginç olaylar da yaşandı. Yığılca Kurukavak köyünde yol açma çalışmaları yapan ekipler, hasta almaya gelen ambulansa eşlik ederek köye çıkmasını ve hastanın Düzce’ye ulaşmasını sağladılar.
Geç alınan karara tepki

Meteoroloji 2 gündür, Düzce için yoğun kar yağışı beklendiği uyarısında bulundu . Dün gece başlayan kar yağışı ile birlikte okulların tatil edileceğini bekleyen binlerce kişi geç alınan tatil kararı nedeniyle mağdur oldu. Özellikle veliler, tatil kararının erken alınmaması nedeniyle tepki gösterdi.

Her kar yağdığında Düzce’de aynı sorunla karşılaşılmasına rağmen bu yıl da erken tedbir alınmaması sabah saatlerinde okul yoluna düşen veli ve öğrencileri mağdur etti. Dün gece etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenci ve veliler okulların tatil olmasını beklerken, bu sabah saatlerine kadar açıklama yapılmayınca tepki gösterildi.

Binlerce veli tatil kararının dün akşamdan alınması gerektiğini savunurken, her yıl aynı olayın yaşandığı, kararın daha erken alınabileceği yönünde şikayetlerini dile getirdiler. Tatil kararının dün geceden verilmemesine rağmen bir çok veli çocuklarını okula göndermezken, sabah saatlerinde okula giden bazı öğrenciler ise geri dönmek zorunda kaldı. Veliler tatil kararını almak bu kadar zor mu? Diyerek tepki gösterdiler.

Haber; H. İŞCAN