Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, bazı kurumlarda il müdürlerinin değişmesi ile birlikte yaşanan karışıklıkları eleştirerek, atanan müdürlerin giderken kurumlarını darmadağın ettiğini iddia etti.
Benden sonrası tufan mantığı
Bahadır, “Düzceliye hizmet etmek üzere örgütlenmiş kurumlarda gelenek haline gelen “benden sonrası tufan..” uygulamasının en son örneğini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yaşadık. Hangi şartlarda nasıl il müdürlüğü görevine getirildiği pek bilinmeyen sayın il müdürü giderken adeta kurumu yakıp, yıkıp, darmadağın edip gitti. Sanki bu kurum ,kendisiyle birlikte bu memlekete hizmet etme misyonunu tamamlamış ta kapatılacakmış gibi, görevini en iyi şekilde yapan Düzce’nin imar konusunu en iyi bilen müdür yardımcısını sırf ihtiraslarına yenik düşerek görevden almış, kurumda tecrübeli bir tane idareci bırakmamıştır.” Dedi.
Bu duruma göz yuman siyasetçilere seslenen Bahadır, verimli hizmet eden memurların korunması gerektiğini savundu.
Siyasiler çalışan memuru harcatmamalıdır
Bahadır, “Son dönemlerde gelenek halini almış bu duruma göz yuman siyasetçilerimize sesleniyoruz; Düzce’yi atlama tahtası gibi kullanan bürokratlar için Düzce’den başka onlarca İL vardır belki ama Düzceli için Düzce’den başka Düzce yok. Düzce’nin siyasetçisi Düzce’ye uzun süre verimli hizmet eden ve etmeye devam edecek memurları Düzcelinin menfaati için korumak mecburiyetindedir. Yanlış yapana bedeli ödetilsin, ancak sırf yetkililerin şahsi ihtiraslarını tatmin etmek için Düzce’ye faydalı olan memurların harcanmasına göz yumulmamalıdır.” Derken, son olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün kendi tayini çıkıp görevden ayrılacağı zaman önce kurumun en tecrübeli idarecisini görevden aldığını, ardından kendisinin görevden ayrıldığını iddia etti.
Ağababalarından aldığı emirle
Bahadır açıklamasına şöyle devam etti: Görev değişiklikleri, nöbet değişiklikleri gayet doğal bir süreçtir, ancak hepsi belli bir etik kural çerçevesinde ve objektif kriterlere göre yapılır. Bu olayda sayın İl Müdürü hiçbir gerekçe ortaya koymadan sadece kendi ihtirasını tatmin etmek için veya ağababalarından aldığı emirle Düzce’ye imar konusunda en çok faydalı olabilecek adeta Düzce’nin imar konusunda canlı hafızası olan bir değer yok edilmiştir. Şimdi sorarım sizlere kazanan kim olmuştur.? Son yıllarda Düzce deki kurumlardan gönderilen bazı amirler kurumları adeta yakıp yıkıp ,talan edip gitmeyi rutin işlem haline getirdi. Bunun bir sonu ,bir sorumlusu olmalı, yoksa Düzce kaybetmeye devam edecektir.

Haber: H. İŞCAN