İstanbul da gerçekleşen etkinlik, Üsküdar İskelesi’nde bulunan Valide Sultan yatında düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Kırım Türkleri, Kırım Halk Oyunları ile coştular. Program boğaz turu ile devam etti.



Açılış konuşmasını yapan Kırım Türkleri İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Turgut Güngez davetlilere hoş geldiniz diyerek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.



Kırım Türkleri Dernekleri Genel Başkanı Mükremin Şahin yapılacak olan etkinliğin güzel olacağını belirterek, Türkiye’de bulunan diğer derneklerinde bu geleneği devam ettirmesi dileğinde bulundu.

Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Kırım Türkleri Derneği’nin yapmış olduğu etkinliklere Üsküdar Belediyesi olarak destek verdiklerini ve desteklerinin devam edeceğini belirtti. Başkanı Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, ayrıca katılımın yoğun olmasından dolayı memnun olduğunu bildirdi.



Programa Ukrayna Devleti adına ekibi ile katılan İstanbul Ukrayna Başkonsolosu Oleksandr Gaman, programa davet edildiği için memnun olduğunu ifade etti.

Programa Düzce’den Kırım Türkleri Dernek Başkanı Osman Kesen, Yönetim Kurulu Üyeleri İlyas Öz, Can Genç, Abdullah Özbulat, İrfan Karasu ve Burhan Tutkun katıldı.



Düzce Kırım Türkleri Dernek Başkanı Osman Kesen, birlik, beraberlik, kaynaşma buluşması programının amacına ulaştığını belirterek, Kırım Türkleri İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’ne davetlerinden dolayı teşekkür etti.



HABER: S.AYDINLI