Türk Kızılay’ı Kan Hizmetleri Yönetim Bölümü tarafından Haziran 2005 tarihinde başlatılan Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Türkiye genelinde Bölgesel Kan Merkezi Sistemine geçilerek yeni yapılanma sürece başlatıldı. Bu kapsamda toplam 12 olan bölge kan merkezi sayısı 15’e çıkarıldı. 6 ili kapsayan Kızılay Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin merkezi ise Düzce oldu.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kızılay Genel Merkezi'nin Düzce’yi tercih etmesinin en büyük nedeni olarak Düzceliler'in Kızılay’a verdiği desteklerin artarak devam etmesi, Kurban Bağışı'nda birinci olması ve kan bağışında nüfusa oranla Türkiye genelinde 3. olmasını gösterdi.

Komit, Kızılay Düzce Şubesi'nde, Kan Merkezi doktorlarından Pratisyen Hekim Hasan Ergen ile birlikte düzenlediği toplantıda basın mensuplarına bilgiler verdi. Komit, Düzce Kan Merkezi'nin 23 personel ile hizmet verdiğini ve 2008 yılı içerisinde 10 bin ünite kan toplandığını ve bu kanların 350 gezici ekiple temin edildiğini söyledi.

Kızılay Afet Müdahele ve Lojistik merkezinin ardından Kızılay’ın Düzce’de 2. bölgesel bir yapılanması oluşmuş oldu. Öte yandan Düzce Kızılayı 2009 yılı içerisinde 53 bin ünite toplaması hedefleniyor.

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, uluslararası yardım kuruluşları arasında İsrail’in Filistin’in Gazze şehrine karşı başlatmış olduğu savaşın ardından bölgeye insanı anlamda tek yardım ulaştıran kurumun Türk Kızılay’ı olduğunu belirterek,” İlk etapta 11 bin gıda kolisini Gazze’ye ulaştırdık ve dağıttık. Sırada 10 tırlık bir yardım paketi hazır. Türk Vatandaşlarının yardım konusunda bize olan taleplerini değerlendirmek için Kızılay olarak bir yardım kampanyası başlatacağız. Şu an göndermeye hazır olduğumuz 10 TIR’ın içinde Battaniye, gıda, ilaç, çocuk bezi bulunuyor. İnşallah Türk Kızılay’ı Gazze’den de yüzünün akıyla çıkacaktır.”ifadelerini kullandı.

Kızılay Düzce Şubesi de 1987 yılında yapılan ve hizmete giren Cedidiye Mahallesi orta çarşıda bulunan eski hizmet binasına taşınacak. 1987 yılından beri düğün salonu olarak kullanılan bölüm tekrar dizayn edilerek, Kızılay Düzce Şubesi burada hizmet vermeye devam edecek.