Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 45. Mali genel kurulu bugün Gençlik Merkezinde yapıldı. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Ahmet Yoltaş’ın divan başkanlığını yaptığı Genel kurula Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ömer Gümüş, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ve çok sayıda davetli ile kooperatif üyeleri katıldı.

Mali Genel Kurulda konuşan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, göreve geldikleri günden bu yana esnaflara 8.5 milyon ytl kredi verme imkanı sağladıklarını belirterek bu noktada Halk Bankası yöneticilerine de teşekkür etti. Kooperatifin bugünkü durumu hakkında da bilgiler veren Taşlı, Türkiye’de sadece 5-6 kooperatifde bulunan İSO ve TSE Kalite Belgelerini kazandırmak için de girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Kongrede Esnaflara hitaben konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce’nin 58. Hükümet döneminde 4 yıl boyunca Halk Bankası’nın kredilerinden yararlanamadığını belirterek, Ak Parti iktidarı ile birlikte esnafların Düzce’de düşük kredi oranları ile birlikte kredi kullanmaya başladığını söyledi. Memleketimizde demokrasinin oturması için daha, çok fırın ekmek yenmesi gerektiğini belirten Kaşıkoğlu, değişime direnmekten vazgeçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tso Başkanı Metin Büyük de esnafların ayakta kalabilmesi için birlik içinde olunması gerektiğini belirterek kooperatif başkanı Ertan Taşlı ile Esnaf Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı’yı da yanına alarak biz Düzce’de bu birlikteliği sizler için başardık dedi

Konuşmaların ardından Mali Genel Kurul, Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile gelir ve gider bütçelerinin oylanmasının ardından denetleme kuruluna 3 asil ve 3 yedek üye seçilmesi ile sona erdi . Genel Kurulda Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Şirket kurmasına da yetki verildi