7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarına hız veren CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal çapta yayın yapan bir gazeteye verdiği röportajda Düzce mitinginde bir vatandaşla yaşadığı ilginç diyalogu anlattı.
Kılıçdaroğlu, o anları şöyle anlattı:

"FATİHA'YI OKUYABİLİR MİSİN?"

Düzce'deki başarılı mitingimizden sonra otomobile binmek için giderken kalabalık içinden birisi bana 'Kılıçdaroğlu bir bekle' deyip bana doğru yaklaştı. 'Oyumu sana vereceğim vermesine ama içim rahat değil. Sen Fatiha'yı okuyabilir misin' dedi. Ben de 'tabii okurum' dedim ve Fatiha Suresini okudum. O zaman 'şimdi içim rahat bir biçimde sana oy vereceğim' dedi. AKP, vatandaşta öyle bir algı yaratmış ki sanki biz Fatiha okumayı bilmiyormuşuz, sanki kendileri dışında olan herkes dinsiz. Mütedeyyin olan insanlar AKP'nin din istismarını camilere, miting meydanlarına taşımasından alabildiğine rahatsızlar. Camiye siyaset sokulmaz. Orada ibadet yapılır. Birilerini kötülemek için camiye gidilir mi? İşte, AKP'nin bu uygulamaları karşısında o kesimler AKP'den kopuyor."



Kılıçdaroğlı ayrıca Düzce mitingindeki kalabalığın kendisini çok şaşırttığını ifade ederek “Mil­let­ve­ki­li çı­ka­ra­ma­dı­ğı­mız il­ler­den mil­let­ve­ki­li çı­kar­mak bi­zim için sür­priz ol­ma­ya­cak. Şan­lı­ur­fa­'dan, Ri­ze­'den, Düz­ce­'den, Kar­s'­tan, Iğ­dı­r'­dan ve birçok il­den mil­let­ve­ki­li çı­ka­ra­ca­ğı­mız gi­bi, di­ğer il­ler­de de mil­let­ve­ki­li sa­yı­mı­zı ar­tı­ra­ca­ğız.”dedi.