Bu yıl 21’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’na Düzce’nin bu yıl 3 stantla katılıyor olması, Düzce’nin iç turizme bağlı kalmayıp dışarıdan da turizmci çekme şansını artırıyor.

TÜYAP Beylikdüzü Alanı’nda düzenlenen ve dünyanın en büyük beş fuarı arasında bulunan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’nda hazır bulunan Öncü Haber ekibi fuara dışarıdan katılan vatandaşlara mikrofon uzattı ve vatandaşların ortak kanaati “Düzce sadece şehirlerarası seyahatlerimizde kullandığımız bir yol” olmuştu.

Haber ekimiz de bu konu üzerine sokağa çıktı ve bu konuda Düzceli vatandaşların nabzını yokladı.

Trafikte bile dikkatli olmalıyız
EMİTT Fuarı’nda güzel işler yapıldığını ancak vatandaş olarak kendilerinin de dikkatli olması gerektiğini savunan bir vatandaş, “Düzce aslında tanınıyor ama daha iyi tanıtılmamız gerekiyor. EMİTT Fuarı’nda da güzel şeyler yapıldığını gördüm. Bunlar çok yararlı olur daha büyük fuarlara da açılabiliriz. Düzce için tek bir taş koyan herkese teşekkür ediyorum ayrıca. Sadece yetkililerin fuarda tanıttıklarıyla olmaz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve insanlarımız da çalışmalı bunun için. Mesela plakalarımız 81 ve yolculuk yaparken bile dikkatli gitmeliyiz, ilimizi iyi tanıtmak için. İlimiz trafik konusunda hiç iyi tanınmıyor tüm Düzceliler dikkatli olmalı. Ben 42 yıldır Düzce’deyim iyi tanıdığımı düşünüyorum her yere gittim. Düzce’nin iyi tanınmamasını kendi kendimize sorgulamalıyız. Düzce 20 yıldır aynı hükümeti destekliyor. İstanbul-Ankara arası en pespaye, en rezil, en kötü durumda olan şehir biziz. Düzce’den geçerken sanki Sakarya Sanayisinin devamıymış gibi görünüyor ayrı bir şehir gibi değil. Düzce girişine bir Düzce tabelası koymakla olmuyor. Seçtiğimiz insanlar bu konuda etkin hareketleri yapacak biz de destekleyeceğiz” dedi.



Akçakoca’dan umutluyum
Düzce’nin dışarıda yeteri kadar tanınmadığını savunan bir vatandaş, “Genelde il dışına çıktığımızda ve Düzce dediğimizde kimsenin bilgisi olmuyor. Zaten il olarak kendisi de küçük belediyenin bu konuda çalışması gerekiyor. O yüzden Düzce sosyal ve kültürel olarak çok tanınmıyor. Düzce’nin ileride bir turizm merkezi olabileceğini düşünmüyorum ama Akçakoca’dan umutluyum. Ben Düzce’yi yeterince tanıyorum ve turizm anlamında da her yerini biliyorum.” dedi.



Düzce neresi?
Başka bir vatandaş ise ‘Düzce neresi?’ sorusuyla çok sık karşılaştığını ifade ederek, “Düzce dışarıda pek fazla tanınmıyor. Diğer illere gittiğimde ya da bir yerde Düzce yolunu sorduğumda ‘Düzce neresi?’ sorusuyla karşılaşıyorum. Düzce’yi çok iyi tanıyorum ve her yeri gezdim. Fuarlar da Düzce’nin tanıtımı için yeterli değil daha farklı şeyler yapılabilir”  diye konuştu.