Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi, başlattığı “Yılın yerel yöneticileri belirleniyor” anket çalışması ile Türkiye’nin en başarılı yerel yöneticilerini belirliyor. Düzce Belediyesi de bu yıl 7’nci kez düzenlenen ve 19 ana kategoriden oluşan ankete 5 büyük proje ile katılıyor.

"Düzce’nin en eski yerleşim yeri olan Konuralp’i yansıtıyoruz"
"Çevre Düzenleme ve Yeşil Alan" kategorisinde 15 Temmuz Şehitleri Parkı ile ankete dahil olan Düzce Belediyesii proje tanıtımını özetle şöyle yapıyor: "Düzce Belediyesi tarafından Düzce Lisesi'nin eski alanında yapılan ve Düzce’nin yeni sosyal yaşam alanı haline gelen olan 15 Temmuz Şehitler Parkı içindeki oturma alanları, kafeterya, yürüyüş ve kaykay parkurları ile vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Ailelerin gönül rahatlığı ile zaman geçirebileceği bir alan inşa eden Düzce Belediyesi park içerisinde inşa ettiği ve parkın çehresini tamamen değiştiren Konuralp şelalesinin de yapım çalışmalarına devam ediyor. 15 Temmuz şehitlerinin adını yaşattığımız bu parkta Düzce’nin en eski yerleşim yeri olan Konuralp’i de yansıtıyoruz."

"Güvenli, hızlı ve konforlu seyahat imkanı sağlanıyor"
"Kent İçin Ulaşım" kategorisinde 2016 yılının sonlarına doğru hizmete soktuğu Şehirlerarası Otobüs Terminali projesi ile yarışan Düzce Belediyesi, proje için "Darıcı Mahallesi'nde 31 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, nüfusu hızla artan ve önemli ulaşım aksları üzerinde yer alan Düzce’de yolcuların daha güvenli, hızlı ve konforlu seyahat edebilmelerini sağlayacak. 9 milyon 350 bin lira maliyetle yapılan Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 21 araçlık şehirlerarası otobüs peronu ve otobüslere ait 13 adet park alanı, 52 araçlık minibüs peronu ve bu minibüslere ait 33 araçlık park alanı ile ulaşım hizmeti verecek. Yapı içerisinde konumlandırılan 17 adet bilet gişesiyle 17 ayrı firmaya ev sahipliği yapacak." ifadelerini kullandı.

198 adet modern konut yapıldı
Kentsel Dönüşüm kategorisine giren ise Düzce'nin ilk dönüşüm projesi olan Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi oldu. Proje detayında şu bilgiler verildi: "Özellikle deprem sonrası ticari ve konut taleplerin karşılanması, çarpık yapılaşmanın önlenmesi, sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir yaşam alanlarının oluşturulması için Camikebir Mahallesi'ndeki 7,6 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulandı. Proje kapsamında 198 adet modern konutun yapımı tamamlandı. Bugün 7,6 hektarlık alanda 198 modern konut tamamlanmış bulunmaktadır. Dairelerin satışına da başlanmıştır."

Uzun yıllar atıl bir durumda bitirilmeyi bekledi
Kültür Sanat kategorisinde Düzce Belediyesi'ni uzun yıllar sonra kavuşulan bir yatırım olan Kültür Merkezi Projesi temsil ediyor. Belediye proje tanıtımını şu şekilde yapıyor: "Yapımına 1996 yılında başlanan Kültür Merkezi uzun yıllar atıl bir durumda bitirilmeyi bekledi. 2014 yılı Nisan ayında görevi devraldığımızda yarım kalan kültür merkezi inşaatındaki çalışmaları yeniden başlattık. 6 bin 745 metrekarelik inşaatın bodrum katı 2 bin 603, zemin katı 2 bin 671, birinci kat ise bin 135 metrekare alana sahiptir. Düzce’nin tek kültür merkezi özelliğindeki bu binada iki salon bulunuyor. Çok amaçlı büyük salon 415 kişiliktir. Diğer salonun kapasitesi ise 136’dır".

Melen Su Park'a 1 buçuk milyar lira bütçe ayrıldı
Düzce Belediyesi'nin anketteki 5. projesi ise hala yapım çalışmaları süren Melen Su Park Projesi... Belediye vizyon projeleri arasında yer alan Melen Su Park'ı "Turizme Destek" kategorisinde şöyle tanıtıyor: "Yeşil alanları, eğlence merkezleri, sosyal yaşam alanları ve sosyal donatılarıyla bölgede tek olma özelliği taşıyan Melen Su Park Projesi ile bölge, yalnızca Düzce’de yaşayan insanlar için değil yerli ve yabancı turistler için de yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Melensu Park Projesi ile bu alanlar, Düzce’de yaşayan insanlar için yeni bir sosyal yaşam ve aktivite alanına dönüştürülüyor. Hayata geçirilecek vizyon proje, bölgede de tek olma özelliği taşıyor. 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanan dev proje için 1 buçuk milyar lira bütçe ayrıldı."

Oylama işlemi devam ediyor
Oylamaya sunulan projelerle “yılın yerel yöneticileri”nin belirleneceği anket çalışması kapsamında Düzce Belediyesi, Düzce halkının desteğini bekliyor. Büyükşehir, il, ilçe ve belde olarak dört farklı dalda gerçekleştirilen ankette oylama işlemi devam ediyor. İller kategorisinde yer alan Düzce Belediyesi’nin kentte hayata geçirdiği ve "vizyon projeler" olarak hazırlanan projelerini desteklemek isteyen vatandaşlar, http://anket.yerelyonetimler.com.tr adresinden ankete katılabilecek.

Bolu 17 proje ile katılıyor
Öte yandan hayata geçirdiği projeler ile bugüne kadar birçok kurum veya kuruluş tarafından ödüle layık görülen komşu Bolu Belediyesi ise ankete 17 proje ile katılıyor.