Bir açıldı... Bir kapandı...
Mehmet Keleş'in başkanlık koltuğunda oturduğu 2017'nin temmuz ayında Düzce Belediyesi Yayalaştırma Projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi, 3 Aralık 2018 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Dursun Ay'ın talebi ve "İl Trafik Komisyonu" kararı ile tekrar ulaşıma açılmıştı.

Projeye boş yere yüz binlerce lira akıtıldı
Trafikte artan sıkıntılar, cezai yaptırımlara karşılık bisiklet ve motosiklet sürücülerinin yola girmeye devam etmesi ve esnafın işlerinin olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle yolun tekrar açılmasını isteyenlerin yüzü bu kararla gülerken, yüz binlerce lira harcanan ancak sık sık arızalanan nostaljik tramvay da bir süre daha gidip-geldikten sonra bir daha raylara çıkmamak üzere istasyona çekildi. Akıllarda ise bu projeye boş yere akıtılan paralar kaldı.


Özlü sil baştan proje hazırlattı
31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından başkanlık koltuğuna oturan Dr. Faruk Özlü ise Düzce'nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi'nin daha modern bir hale bürünmesi için kapsamlı bir proje hazırlattı. Uzmanlarla süre yapılan görüşmeler sonucu son şekli verilen proje için çalışmalara başlıyor.

İlk olarak tramvay rayları kaldırılacak
Cadde üzerinde araç trafiği, yayalar ve bisiklet kullanıcılarını kapsayan yeni projenin uygulanması için ilk olarak tramvay rayları kaldırılacak. Konuyla ilgili olarak fiilen harekete geçen Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne yazı yazdı.

İşte trafiğe kapatılacak gün ve saatler
Cadde üzerinde uygulanacak üç şeritli yeni projenin uygulanması için ilk olarak tramvay rayları sökülecek. Caddenin akış yönünün soluna yapılması planlanan bisiklet yolu için yapılacak çalışmaya ilişkin yazılan resmi yazıda şu ifadelere yer verildi: "Belediyemiz tarafından Düzce Merkez, İstanbul Caddesi üzerinde yol düzenleme ve asfalt çalışması yapılacağından yolun 8 Ekim 2019 tarih ve saat 22:00'den başlayıp 10 Ekim 2019 tarih ve saat 00:00'a (9 Ekim 2019 Çarşamba tüm gün kapalı olup gece 00:00'da trafiğe açılmak üzere) kadar kapatılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz."Düzce Belediyesinden yapılan açıklamada cadde üzerinde yapılacak çalışmaların yazıda belirtilen tarihler arasında tamamlanacağı belirtilerek, çalışmalar süresince duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür edildi.