Fuar için aylar öncesinden hazırlıklara başlayan Düzce, stantlarında ziyaretçilerini bekliyor. Bu sene 15. kez katıldığı fuarın Düzce'ye turizm anlamında artık önemli geri dönüşler sağlaması umut ediliyor.

İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20.'si düzenlenecek olan EMITT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açılış töreniyle ziyaretçileriyle buluştu.

31 Ocak'a kadar sürecek fuarda Düzce'nin kültür ve turizm tanıtımı 8 nolu salonda yapılıyor. Düzce için ayrılan alanda Düzce Valiliği, belediyeler, kaymakamlıklar ve MARKA ortak tema altında buluşuyor. Düzce protokolünün hazır bulunduğu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreni sonrası haber ekibimize açıklamalarda bulunan Vali Ali Fidan, sözlerine 20. EMIT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Düzce, kültürüyle güzel

Düzce'nin tanıtılacak çok fazla yönü olduğuna dikkati çeken Vali Fidan, "Konuralp'ten yola çıkarak Düzce'nin doğal güzelliklerini, tarihi güzelliklerini öne çıkarmamız lazım. EMITT Fuarı bu anlamda iyi bir araç. Şehrimizi tanıtmamız lazım. Düzce, kültürüyle güzel. Konuralp var, deniz var, yeşil var, doğa var. Biz bunların yanında bu fuarda ayrıca Kaynaşlı'da Motor Sporları merkezini tanıtıyoruz. Bu tarz etkinlikleri öne çıkartıyoruz. Düzce'nin doğasıyla, doğal zenginlikleri ile güzel bir il olduğu, Ankara ile İstanbul'un arasında hava alınacak, görülecek bir yer olduğunu, özellikle  Ankara için İstanbul için güzel bir dinlenme yeri olduğunu anlatmak istiyoruz." dedi.

Doğa sporlarında öne çıkmasını istiyoruz

"Düzce'nin özellikle doğa sporlarında öne çıkmasını istiyoruz." diyen Vali Ali Fidan, "Bu anlamda önemli çalışmalarımız var. Kaynaşlı'da Motor Sporları Merkezi'miz var, bisiklet parkurumuz var, Gölyaka yaptığımız Havacılık Fuarı var, Cumayeri'nde raftingimiz var. Bunları daha da iyi tanıtmak, daha öne çıkarmak, daha fazla kişiyi Düzce'ye çekmek istiyoruz. Düzce'nin adını en iyi şekilde duyurmak istiyoruz." dedi ve konuşmasını emeği geçenlere teşekkür ederek noktaladı.

Öte yandan EMITT Fuarı, illere turist çekmek adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu amaçla aylar öncesinden sıkı hazırlıklar yapan iller, doğal ve kültürel zenginliklerini, yöresel lezzetlerini, tarihi değerlerini, kendine has özelliklerinin en iyi şekilde sergilemek için birbirleriyle yarışıyor. Her yıl kazanılan deneyimler sayesinde daha kapsamlı hazırlanılan fuar, yerli ve yabancı turist çekmenin yanında yatırımcıların da dikkatinin Düzce'ye çevrilmesini sağlaması adına önem taşıyor. 

 Haber;C.ÜSTÜNER