Düzce'de kurulacak Oyuncak OSB ile milli ve yerli oyuncak üretiminin yanı sıra üretim için birçok firmanın yatırım yapmasını sağlayarak ülke ekonomisine büyük katma değer oluşturması hedeflenen Oyuncak OSB projesi için Düzce Üniversitesi’nde işbirliği protokolü imzalandı.

Törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ile oyuncak sektörü temsilcileri katıldı.



İmza programı açılış konuşması ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı bilgilendirme sunumuyla başladı.

Ardından konuşan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, oyuncağın sadece oyuncak olmadığını, Dünya’da ticaret hacmi 208 milyar Dolar oyuncaktan Türkiye’nin yüzde 0,1 pay aldığı söyledi.

Bana göre Düzce oyuncak sektörünün Nünberg olma adayıdır
Oyuncak sektöründe ciddi katma değer olduğunu rakamsal verilerle ifade eden Eroğlu, ‘Düzce’ oyuncak sektöründeki gelişmeyle adından söz ettiren Çin olma adayı değil’ diyerek şunu söyledi: “Bana göre Düzce oyuncak sektörünün Nünberg olma adayıdır. Oyuncak güvenliği açısından CE normlarını sağlayan bir ülkedeyiz.”


(Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu)


Düzce’mize maddi açıdan çok uzun vadede yaracağı istihdam, prestij sağlayacak
Bakan Özlü’nün konunun destekçisi olduğunu aktaran Eroğlu, OSB’nin Düzce için çok büyük fırsat olduğunu belirterek şöyle devam etti.“Bizim buraya ilk etaptaki düşüncemiz buraya 1 milyar liradır. 2000 kişilik direk istihdam olacak. Katma değeri de var. Avrupa normlarında üretilen bir oyuncaktan bahsediyoruz. Düzce markalı bir ürün olduğu sürece Çin ürününü kimse almaz. Oyuncak sektöründeki misyonumuz, bütün oyuncak sektörünü kapsayan misyonumuz var. Ahşap ve pelüş oyuncak üreticilerimiz komitemizi üyeleridir. Olaya bütünsel yaklaşıyoruz. Düzce’nin ahşap konusunda çok ciddi bir avantajı var. Bu işin kümelenme mantığı olacak. Düzce’mize maddi açıdan çok uzun vadede yaracağı istihdam, prestij sağlayacak. Sağlık ve çevreyi tam uyum anlamıyla sağlıyor. ”

Eroğlu’nun ardından Rektör Çakar, TSO Başkanı Fahri Çakır da konuyla ilgili kısa açıklamalarda bulundu. Ardından işbirliği için imzalar atıldı.