O bir markaydı. "Tütün Kolonyası"nı dünyaya tanıtan, kolonyayla birlikte Düzce'nin de tanıtımında büyük emeği olan Servet Tütün Kolonyası'nın mucidi Servet Bucurgat, büyük bir sevgi seli altında Merkez Büyük Camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında toprağa verildi..

Önceki gün tedavi edilmekte olduğu İstanbul'daki Hastanede hayatını kaybeden "Servet Tütün Kolonyaları" sahibi Servet Bucurgat'ın na'şı Kültür Mahallesi'ndeki evine getirildikten sonra merkez Büyük Camiide kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye yoğun yağmura rağmen ilgi ve katılım "sevgi seli" haline dönüştü.


Cenazeye dün evine gelerek taziyede bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere çok sayıda çelenk de yer aldı.Düzce İli Kurucu valisi Fikret Güven, eski belediye başkanı Ruhi Kurnaz, eski milletvekili Tandoğan Tokgöz başta olmak üzere çok sayıda siyasi, sanayici ve iş adamı, Bucurgat'ın yakınları ve kalabalık bir cemaat hazır bulundu. Kurucu Vali Fikret Güven, Servet Bucurgat'ın büyük bir değer olmasını Düzcelilerin cenazeye gösterdikleri ilgiyle ortaya koyduğunu belirterek " o şehrin eşrafıydı, rahmet diliyorum" dedi:


Eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz, eski Bolu Milletvekili Tandoğan Tokgöz'de Servet Bucurgat'ın tam bir değer olduğunu belirttiler



Öte yandan cenazeye katılan Servet Bucurgat'ın yakınları ve O'nu hayattayken tanıyanlara "Servet Bucurgat'ı sorduk.

Düzce'nin tanıtımında çabaları ve katkıları azımsanmayacak derecede büyük olan Servet Bucurgat'ı Düzce'de görev yapan bürokratlar ve her Düzceli hiç bir zaman unutmayacak.


Haber; E.TAYHAN