Düzce İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu tarafından, TBMM Onur ve Hizmet ödülüne Düzce'den aday gösterilecek isim belli oldu. Bugün gerçekleştirilen İGM Haziran Ayı 5. birleşiminde Memur-Sen Düzce Eski İl Temsilcisi Abdülvahap Özen Onur ve Hizmet Ödülü'ne Düzce'den aday gösterildi. Mecliste aday bildirimi taleplerinin görüşülmesinin ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Memur-Sen Düzce Eski İl Temsilcisi ve aynı zamanda TOKİ işbirliğindeki Memur-Sen konutlarının Düzce'ye yapılmasında büyük rol oynayan Abdülvahap Özen'in, TBMM'de Düzce'yi temsil etmesine karar verildi. Özen'in komisyon tarafından seçilmesinde, sivil toplum , eğitim ve sosyal alanlar ile, yardım projelerinde yaptığı faaliyetlerinde katkısı oldu.

Değişik alanlarda gösterdiği başarılar ile TBMM üstün hizmet ödülünde Düzce'yi temsil etmeye hak kazanan Özen, 1967 Düzce doğumlu. Özen, halen Arsal Anadolu Lisesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapıyor. Özen'in bu zamana kadar çok sayıda faaliyette yer aldığı bilinirken bu faaliyetlerden bazıları ise şu şekilde:
-Düzce depreminde bir yıl boyunca Cedidiye Çadırkent ve Fevzi Çakmak prefabrik kent yöneticiliğinde bulunarak depremde mağdur olan ailelere sosyal ve psikolojik destek vermiş ve yardım organizasyonları yapmıştır.

-2001 yılında Eğitimciler Birliği Sendikası il kurucu başkanlığını yapmış ve temsil ettiği eğitim çalışanlarının sosyal, hukuki, ekonomik özgürlük hakları ile ilgili hak mücadelesinde bulundu. - 2002 yılında Memur-Sen Konfederasyonu İl başkanlığı görevi ile bağlı dokuz sendikanın il ve ilçe teşkilatlarının kurulması ve 2000 üyeyle ilimizin en büyük sivil toplum teşkilatının oluşturulmasında emek sarf etmiş; düzenlenen konferans, kurs ve diğer sosyal faaliyetlerle etkin sivil toplum çalışmaları gerçekleştirdi.

- Başbakanlık genelgeleri doğrultusunda bir hak olarak teslim edilen memur maaşları banka promosyonlarının tamamının çalışanlara verilmesinde aktif rol oynadı. - Ülkemizde ilk defa bir sivil toplum kuruluşuyla TOKİ'nin işbirliği yapması neticesinde 2006 yılında memurların konut sahibi olmasını sağlayacak bir model geliştirilerek, 588 konutluk proje tamamlanmış ve hak sahiplerine 2009 yılı başında teslimatı sağladı. Bu çalışma diğer illere örnek olmuş, 30 ilde 20.000'e yakın aile bu modelle ev sahibi olma imkanına sahip olmuştur. Aynı zamanda bu çalışma, gelecek yıllarda yoğun göç alması beklenen ilimizin kentleşmesinde modern yerleşimlerin geliştirilmesi açısından örnek bir çalışmada oldu.