Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı tarafından Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün isteği ile Düzce’ye gönderilen polis helikopteri bugün 18 Temmuz Şehir Stadına indi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bayram öncesi alınacak tedbirlerle ilgili havadan Düzce’nin fotoğrafını çeken polis helikopteri gün boyu belirlenen noktalardan Düzce’yi fotoğrafladı.

Bunun yanında özel yerlerle ilgili de videolar çekildi. Bayram tedbirlerinin yanı sıra Düzce’nin diğer asayiş konusundaki tedbirlerin alınması için Düzce’nin önemli noktalarının tespiti açısından çekilen fotoğraflar Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde incelendikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek.

Burada amacın Düzce’de bayram boyunca trafik ve asayiş yönünde tedbir almak olduğu belirtilirken bu uygulamanın şu anda Düzce’de ilk defa yapıldığını ifade edildi.

Türkiye’de de öncü uygulamalardan biri olduğu öğrenilen çalışmanın diğer illere de örnek teşkil etmesi için bir rapor halinde sonucunu ve çalışmadan alınacak verimi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verileceği belirtildi.

Polis helikopteri gün boyu Düzce’yi kare kare fotoğrafladı ve gün sonunda Düzce’den ayrıldı.

Haber; R. BAL