Düzce'nin çevre illere oranla az proje ürettiği geçmiş dönemlerde de sayısal olarak kayda geçerken, sürekli proje üretmenin önemi vurgulanır. Düzce'de üretilen projelerin azlığı il genel meclisinde gündeme geldi.

İl genel Meclisi üyeleri Köydes'in Düzce'ye ayırdığı ödeneği yeterli bulmadı. Öz eleştiride bulunan meclis üyeleri yeterli proje yapılmadığı için ödeneğinde az geldiğini belirtti.

Mecliste getirilen Gümüşova Yeşilyayla köyü'nün yol ağına alınması talebin ardından söz alan Meclis Üyesi Ergin Özensel, özel idarenin karşı çıkmasına rağmen yol ağının genişlemesinin önemli olduğunu belirtti. Özensel, bu durumun ayrılan ödenekleri de etkileyeceğini belirtti.Özensel'in bu yorumu proje üretme konusunu açtı.

Meclis üyesi Necmi Cap, söz konusu konunun yol ağının genişlemesi ile alakalı olmadığını bol proje yapıldığında Düzce'ye gelecek olan paranın da artacağına dikkat çekti.Bazı meclis üyeleri de su projelerinin daha çok yapılması halinde gelen ödeneğin daha fazla olacağını dile getirdi.

Bir diğer Meclis Üyesi Muharrem Şen, proje talebin gelmediğine dikkat çekerken, Son olarak söz alan MHP'li Meclis üyesi Ahmet Turan ise önemli bir tespitte bulundu.

Turan, "Proje yapmalıyız. Bizim Düzceli olarak bir huyumuz var; proje yapmıyoruz, telap ediyoruz. Devlette esas vardır: proje yaparsın, ödenek gelir" bizim proje üretmede sıkıntılımız var. Ne özel idaremizde ne de valilikte bir proje üretme ofisimiz var. Bu böyle oluncada merkezi idaredden gelen ödenek az oluyor."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR